Korak ispred!

Znakovi koji će otkriti da vas partner voli

Kako prepoznati voli li vas vaš partner čak i kada to još nije rekao? Dovoljno je obratiti pažnju na njegov govor tijela i trebali biste dobiti odgovor na to pitanje.

Govorom tijela vaš partner možda vam je već rekao da vas voli. Vi samo trebate znati pročitati znakove. Muškarci često nisu ni svjesni toga da govorom tijela otkrivaju svoje prave osjećaje.

U nastavku pročitajte sedam načina na koje muškarac govorom tijela pokazuje da vas voli:

1. Njegovi nožni prsti usmjereni su prema vama

Kad je muškarac zaljubljen u vas, automatski će se namjestiti tako da su njegovi nožni prsti okrenuti prema vama, bez obzira na to sjedite li u kafiću, restoranu ili ste kod kuće. Prsti okrenuti prema vama znak su da postoji interes, a stručnjaci kažu da su indikator i malo dubljih osjećaja.

2. Oponaša vaš govor tijela

Kada muškarac osjeća bliskost, vjerovatno će oponašati vaše pokrete. To nije nešto o čemu on razmišlja, nego se jednostavno dogodi.

Primjera radi, kada hodate jedno pored drugog, vaši će koraci biti usklađeni, zijevnut će nakon vas, u isto vrijeme kao i vi posegnut će za šoljicom kafe… U nekom trenutku shvatit ćete da ste na istoj valnoj dužini.

3. Razvio je rituale koji su samo vaši

Na rastanku će vas uvijek poljubiti tri puta, svaki put kad se zagrlite potapšat će vas po leđima i tako signalizirati kraj zagrljaja, kada u isto vrijeme kažete isto, smislit će način da to obilježite… Te male, lude sitnice razumjet ćete samo vas dvoje, a vama mogu poslužiti kao dokaz da mu je stalo i više nego što je možda priznao.

4. Dugo vas gleda u oči

Kada shvatite da se s partnerom možete dugo, ali stvarno dugo gledati u oči i da vam to paše, to shvatite i kao znak da se među vama razvila dublja povezanost. Međusobno zurenje inače zna izazivati nelagodu, međutim kada je to nešto u čemu uživate, znači da se među vam razvila posebna veza.

5. Ne smeta mu dijeljenje ličnog prostora sa vama

Ljudi koji nisu zaljubljeni u svakom trenutku vole imati određenu količinu ličnog prostora. Međutim, kad se vaš partner zaljubi u vas, odnosno kada vas zavoli, srušit će se pored vas na kauč bez imalo razmišljanja, u restoranu će htjeti sjesti na istu stranu stola kao i vi… Zašto? Jer ne treba prostor između vas, želi biti blizu vas jer vas voli.

6. Često se smije

Kada osoba voli, češće se smije u društvu svog partnera ili partnerice. Kada uočite da se vaš partner smije više i duže nego što je to uobičajeno ili da se smije bez nekog posebnog razloga, to je zato što je sretan i zaljubljen čovjek.

7. Dodiruje vas kad god stigne

Ako ne može skinuti ruke s vas, on je vjerojatno zaljubljen čovjek. I ovdje ne mislimo samo na seks. Ako koristi svaku priliku da vas bocne, poškaklja, drži za ruku… sve su to načini kojima privlači pažnju i zapravo vam pokazuje koliko mu je stalo a da ništa ne kaže.

Poznavanje govora tijela možda vas, dakle, dovede do toga da shvatite da vas partner voli i prije nego što on to kaže. Međutim, kada uočite sve ove znakove, možete se opustiti i prestati mučiti pretjeranim razmišljanjem jer je samo pitanje dana kada ćete i čuti to “volim te”.

(Cazin.net)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *