Korak ispred!

Odrasli u bijedi, a danas imaju sve: Pogledajte kako su prije živjele zvijezde sa domaće estrade

Mnogo pjevača sa domaće scene danas ima milione, vile sa bazenom, ali u djetinjstvu su sanjali koru hljeba.

Goca Božinovska, Seka Aleksić, Radiša Trajković Đani, Vesna Đogani, Lepa Brena, Ljuba Aličić i mnogi drugi odrasli su u siromaštvu da je bilo dana kada doslovno nisu imali za hljeb. Radom su postigli mnogo, a nije ih sramota da do detalja govore o tome u kolikoj su nemaštini odrastali.

Đani čuvao koze i jeo pasulj

O nemaštini u djetinjstvu govorio je i Radiša Trajković Đani, koji je otkrio da je čuvao koze i odrastao na pasulju.

– Živio sam u skromnoj porodici. Moj otac je vozio autobus, imao sam stoku, čuvao sam koze i sijao krompir. Moje djetinjstvo je bilo skromno, ali lijepo. Najteže mi je padalo kad sam morao da čuvam koze, a moji vršnjaci su išli da igraju fudbal. To sam morao da radim, one su nam donosile mlijeko, mnogo smo ih pazili. Na Kosovu niko nije bio gladan, imali smo hranu, ne sve što poželimo, ali dovoljno da ima za sve. Pasulj smo najviše jeli, nismo mogli baš puno da biramo – rekao je pjevač koji danas posjeduje nekoliko luksuznih nekretnina u Beogradu i jedan je od najplaćenijih pjevača na našoj estradi.

Pjevač je kupio tri stana, dok će u jednom živjeti sa suprugom Slađom, druga dva ostavlja sinovima. Trajkovići su godinama planirali da ulože u stanove i obezbede sinove Marka i Miloša. Slađa i Đani uselili su se u stan koji ima 100 kvadrata i vrijedan je oko 460.000 eura. Druga dva stana tek su počela da se grad. Stanovi za sinove koštaće po 290.000 eura. Te tri nekretnine koštaće ga više od milion eura, ali će ih isplaćivati na rate kroz kredit koji je podigao u banci.

Seka je pjevala da prehranim porodicu

Seka Aleksić morala je da počne da nastupa još kao tinejdžerka da bi se prehranila i obezbijedila osnovne stvari majci i bratu.

– Vrlo mlada sam počela da nastupam da bih pomogla majci da se izvučemo iz teškog života, u koji smo zapali zbog rata. Ona i brat su išli na svaki moj nastup, a imala sam sreću da sam uvijek imala muzičare koji su o meni brinuli kao da sam im najrođenija. Bilo je tada, kao i danas, pijanih gostiju i nasrtljivih, ali moji najbliži su bili uz mene i čuvali me. Sjećam se kada sam kupovala bijelu tehniku majci, svaku priliku sam koristila da je obradujem i kupim nešto za kuću od zarađenog novca. Nije bilo lako, zato i danas umijem da cijenim dinar – otkrila je jednom prilikom Aleksićeva.

Aleksićeva je sagradila pravo malo carstvo u Staroj Pazovi, u kući od 450 kvadratnih metra, gdje uživa sa svojim suprugom Veljkom i sinovima Jakovom i Jovanom. Procjena je da njena vila košta 500.000 eura. Ono što svakako privlači najveću pažnju je raskošno dvorište, gdje sa djecom uživa najveći dio dana. Pored bazena i zelenih površina, Seka je oko kuće napravila pravi vrt.

Goca priznala da je skakala od sreće kad dobije porče hljeba

Goca Božinovska kaže da su joj komšije poklanjale iznošenu garderobu da bi imala šta da obuče.

– Moj otac je bio mnogo bogat čovjek dok je živio u Makedoniji. Sve je napustio kada se oženio mojom majkom i kada se preselio u Srbiju. Imao je petoro djece i ostalo je sve njima. Nikada nisam pitala za to, ništa tražila nisam niti me je zanimalo. Ovdje smo sastavljali kraj s krajem! Nosila sam stvari koje su mi komšije poklanjale, nisam imala šta da obučem. Prije podne sam išla u školu, a po podne sam radila kod nekog i, kad mi daju parče hljeba i premažu kajmak, ja hoću da crknem od sreće! Tokom zime smo jeli krompir koji tati daju kada nadniči, vjerujte mi da ne mogu da vidim krompir sada, smučio mi se. Zato danas mogu da preživim s milionima, ali i sa jednim dinarom jer sam navikla na sve – rekla je Goca o svom odrastanju.

Brena jela hljeb i jogurt

Pjevačica Lepa Brena na javnoj sceni traje više od četiri decenije, a dans njeno bogatstvo se mjeri u milionima eura. Međutim, u djetinjstvu je bila veoma siromašna, ali njena karijera je od 1980. godine krenula uzlaznom putanjom i sada pjevačica živi pravu bajku.

– Doslovno sam bila gladna kada sam otišla u Beograd da studiram turizam i tamo provela šest mjeseci. Sjećam se kako sam očajnički štedjela novac da mogu na ekskurziju u Kupare pokraj Dubrovnika. Jela sam hljeb i jogurt, pa ako sam htjela slatko malo sam pošećerila – pričala je Lepa Brena. Jednog dana sam totalno pokisla i na košavi stajala na autobuskoj stanici, gladna i jadna, a uz noge mi se stisnuo neki mali pas. Drhtali smo od hladnoće, nebo je proparala munja i kao da mi je prosvijetlila mozak. Rekla sam sebi: “Nemam novca ni za knjige ni za hranu, od danas uzimam život u svoje ruke”.

Brena i njen suprug danas posjeduju vile i nekrerinine, kako u Srbiji tako i u Americi, a vlasnici su i luksuzne jahte.

Ljuba Aličić od malena je imao velike probleme sa ocem koji je i pio ali i generalno imao „prijeku narav”, te je Ljubu često tukao, pa je pobjegao od kuće sa samo 12 godina, nakon što je završio pet razreda osnovne škole u rodnom gradu. Već kao dječak je Ljuba shvatio da je njegova najveća ljubav muzika, te je nastupao na svadbama, krštenjima i drugim proslavama. Ljuba je sam zaradio i sagradio jednu od najljepših kuća u Šapcu, koja,prema procjenama agencija, vrijedi pola miliona eura.

– Kuća ima veliko dvorište, izlazi na dvije ulice, veličine je oko 400 kvadrata najmanje. Sve je u blizini, institucije, centar grada, šetalište, reka Sava, tvrđava. Kad bi se prodavala, cijena bi sigurno mogla da ide do 500.000 eura i brzo bi se pojavio kupac. Mi smo prošle godine prodavali i manje kuće za toliko novca na sličnim lokacijama – rekli su u agenciji.

Posebno veliku pažnju izazva unutrašnjost Ljubinog doma, a unutra je gotovo sve od pozlate zbog čega je pjevačeva kuća na visokoj cijeni, a namještaj je donio iz Amerike i Egipta kako je rekao svojevremeno.

Izvor: Krtica.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *