Korak ispred!

Mile Kitić prima penziju iz tri države, evo koliko ona iznosi: Imam da živim bezbrižno do kraja života!

Folk pjevač Mile Kitić, nakon 50 godina karijere, održaće zajedničku turneju sa svojom kćerkom, pop zvijezdom Elenom Kitić, u Americi, na koju će krenuti u oktobru ove godine.

Koncerti su zakazani po najvećim gradovima Sjeverne Amerike, a Elena i Mile su spremili specijalni repertoar za svoju mnogobrojnu publiku širom svijeta.

U medijima se pisalo da će Mile nakon ove velike turneje otići u penziju. Kako nam je pjevač otkrio, on je već sedam godina u penziji, ali to ne znači da će prestati da pjeva i drži koncerte.

– Ja sam već u penziji, sedam godina. Imam veliku penziju. Bosansku 62 eura, pošto sam živio u Sarajevu, uplaćivao sam penziono i socijalno. Imam i ovdje 70 eura, može da se skupi za ručak. Šalim se malo, uplaćivao sam minimalce samo da bih imao zdravstveno osiguranje. Imam nešto malo i njemačke penzije, ali, ako se do sad nisam organizovao da mirno provedem ostatak života, onda bi trebalo da me ubiju. Pedeset godina pjevam, poderao sam se pjevajući, ako nisam uspio nešto da sačuvam onda, ništa nisam uradio. Nisam neke milione zaradio, ali imam dovoljno da živim bezbrižno do kraja života. Čak i Elena… Niti joj trebaju kola, niti stan, ima sve – ispričao je Mile Kitić za Telegraf.rs.

(Telegraf.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *