Korak ispred!

Istina o hitu “Bitanga i princeza”: BREGA JE U PJESMI BITANGA, A ZNATE LI KO JE PRINCEZA

Legendarni Goran Bregović, koji korača kroz osmu životnu deceniju, uzimao je od života sve i kada je ljubav u pitanju. Kada bi se njegov život pretočio u film, zasigurno bi bio jedan od najgledanijih. Ali, on o tom ne razmišlja.

Od trenutka kada je sa kao tinejdžer pojavio u svijetu muzike, pa sve do danas bio je predmet obožavanja pripadnica ljepšeg pola, a žene i danas ne mogu da smire strasti prema harizmatičnom muzičaru koji ističe da živi “razuzdanim životom”.

Ili kako bi on znao da kaže momačkim. Jednom prilikom ispričao je da se strast prema ženama rodila sa svega 17 godina kada je svirao u jednom striptiz baru i bio ponosan što ima prilike da vidi više golih žena nego njegovi vršnjaci tada.

U to vrijeme, uplovio je u vezu sa javnosti nepoznatom Jasenkom koju je upoznao dok je svirao u striptiz klubu. Iz te ljubavi rodila se njegova prva kćerka Željka i tako u ranim dvadesetim postao otac.

Od kada je uplovio u “Bijelo dugme” o mnogim ljepoticama u javnosti nije želio mnogo da se hvali, ali su zato one govorile umjesto njega. Prva javna ličnost koja nije mogla da odoli na šarmu ovog muzičara bila je glumica Maja Sabljić koja je priznala da je na snimanju filma “Lične stvari” 1979. godine ostavio bez daha svojom stavom… Imala je svega devetnaest godina, a Bregović deset više.

Dalje priče koje kruže za sve ono što je muzičar radio javno, ide u prilog priči koja se mjesecima prepričavala u javnim krugovima. Osmadesetih godina kao novinarka Alka Vuica došla je u Sarajevo da za zagrebački magazin “Polet” uradi intervju sa članom iz gupe “Bijelo dugme“.

Prije samog početka razgovora Bregović joj je tada navodno rekao:

“Ti nisi došla zbog intervjua, nego radi udaje”, što je bilo početak njihovih javnih proizivki.

Tada su mnogi govorili da između njih postoji neka tajna veza, a ubrzo joj je posvetio i čuveni hit “Pedikulis pubis” što sa latinskog prevoda znači stidne vaši. Tada je Alka pobjesnila i dugo nije pričala sa Goranom.

Međutim tu nije bilo kraja, muzičar u najvećem zenitu slave nije ostao imun na najpopulariju mankenku Ljiljanu Ticu sa kojom se zabavljao dvije godine. U javnosti su otvoreno govorili o svojoj ljubavi.

Ali, nakon raskida, mankenka je za javnost ispričala da je veza bila veoma burna, te je ona istakla da je bila ljubomorna i posesvina. U sjećanju na ovu ljubav, Bregović joj posvetio pjesmu „Bitanga i princeza“. Nekoliko godina kasnije Ljiljana se udala za dobro situiranog Nijemaca i napustila zemlju.

Kada su Bregoviću izleti dosadili, riješio je da skrasi i 1993. godine vjenčao se sa Dženanom Sudžukom, sa kojom danas ima tri kćerke.

(Najportal.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *