Kao dječak Ibro Bublin je na sebe skretao pažnju pjevajući pjesme Safeta Isovića I Šabana Šaulića, dva najveća velikana u narodnoj muzici u zadnjih 100 godina. Zanimljivo je da su ga obojica za života podržavali i predviđali mu blistavu karijeru.

Njihove prognoze su se obistinile; danas je Ibro Bublin jedan od najomiljenijih mladih pjevača u regiji. Pobijedio je čak i u “Zvezdama Granda”, gdje je vrlo često izvodio Šabanove pjesme.

Danas, kada je zvijezda, ovaj skromni i lijepo odgojeni momak iz Sarajeva, biranim riječima priča o legendarnom Šabanu, bez da se poredi sa njim ili veliča svoju muzikalnost. Kaže, da svaka Šabanova riječ na račun njegovog pjevanja ima posebno mjesto u njegovom srcu. Kako objašnjava, Šaban ga je najviše i hvalio, te govorio kako ga podsjeća na njega s početka bogate karijere.

“Volio je moje pjevanje i bilo mu je zanimljivo kako ja to donosim. Čak je govorio da sam podsjećao na njega kada je bio tinejdžer i počinjao, što mi je značilo – prisjeća se Ibro koji inače i odlično svira harmoniku.Poslušajte kako izvodi Šabanovu pjesmu “MNajljepša ženo vremena svih”. Muzičari kažu da je na kraju “šabanovski je zakucao”.

(Najportal.ba)