Korak ispred!

Zaradili vrtoglav iznos na igračkama koje su prvo htjeli baciti

Predmeti iz zbirke nadahnute jednom od najslavnijih filmskih saga na svijetu već godinama privlače kolekcionare spremne odriješiti kesu za kupnju neke igračke nadahnute svemirskom franšizom.

Britanski par može samo zahvaliti svojoj sretnoj zvijezdi činjenicu da nije bacio u smeće vreće pune igračaka iz Ratova zvijezda koje su našle nove vlasnike, a njemu svotu od 443.000 eura.

Bračni par iz Stourbridgeua u središnjoj Enelskoj nije znao što učiniti s gomilom lutaka i svemirskih letjelica koje je njihov prijatelj prikupljao decenijama, piše dnevni list The Times. Na sreću njihov sin nagađao je o velikoj vrijednosti asortimana i pozvao stručnjaka da procijeni zbirku u kojoj su bile i još neraspakirane figurice u originalnoj ambalaži. 

 -Mnoge su igračke bile malo vlažne, no riječ je o najljepšoj kolekciji Ratova zvijezda koje sam vidio- rekao je za britanski dnevnik stručnjak Chris Aston iz dražbovne kuće Aston's Auctionneers.

– Primili smo upite iz cijelog svijeta i bili sigurni da će prodaja dobro ići-  rekao je. 

 Među predmetima bio je zapovjednik Star Destroyera, jedne od letjelica iz flote Galaktičkog carstva, a postoje. koliko je poznato, samo dva primjerka u originalnom pakiranju te je prodan za 32.500 britanskih funti (više od 36.000 eura). Figurica Jawe, a riječ je o malim bićima s kapuljačom i sjajnim očima, bila je također neraspakirana i kao jedan od deset poznatih primjeraka prodana je za više od 30.000 eura. Figurice iz skupine nadahnute filmom “Povratak Jedija”, koje su bile kupljene za manje od dva eura po komadu početkom 80-ih, prodane su na dražbi po cijeni od 1550 eura. 

IZVOR: Boom Portal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *