Korak ispred!

Zaboravite suhe i ispucale ruke: Prirodni recepti za maske koje vrijedi isprobati

Zima može biti veliki neprijatelj vašim rukuma

Zima može biti veliki neprijatelj vašim rukuma. Zbog hladnog zraka i promjene u temperaturi koža ruku postaje veoma suha. Ukoliko ne želite imati oštećene i ispucale ruke donosimo vam recept za tri maske, a sastojke za njih sigurno imate u svojoj kuhinji.

Za sve ove maske trebat će vam med. Ovaj čudesni sastojak dobar je za hidrataciju kože. Izuzetno je učinkovit za suhu i ispucalu kožu. Daje joj vlažnost i ne isušuje je, a budući da je med prirodni antioksidant djeluje kao prirodna zaštita od štetnog djelovanja sunca kao i djelovanja drugih štetnih agenasa.

Za masku-piling trebat će vam sljedeći sastojci:

smeđi šećer

med

kokosovo ulje

esencijalno ulje po želji

Način pripreme:

U posudu stavite kašiku smeđeg šećera, meda, dvije kašike kokosovog ulja i nekoliko kapi esencijalnog ulja po želji. Sve sastojke promiješajte i nanesite na ruke. Masku dobro utrljajte i ostavite da djeluje desetak minuta. Potom ruke isperite u mlakoj vodi.

Za masku za blistavu kožu ruku trebat će vam sljedeći sastojci:

zob

soda bikarbona

med

limun

Način pripreme:

U posudu stavite 100 grama zobi, malo sode bikarbone, kašiku meda i sok od pola limuna. Sastojke promiješajte. Stavite na ruke i stavite rukavice. Ostavite da masku da odstoji desetak minuta. Isperite.

Za masku za hidrataciju bit će vam potrebni sljedeći sastojci:

čvrsti jogurt

med

limun

Način pripreme:

Kašiku jogurta, pomiješajte s kašikom meda i sokom od jednog limuna. Nanesite na ruke. Ostavite da odstoji desetak minuta i isperite. Nakon toga imat ćete divnu, mekanu i hidriranu kožu.

Avaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *