Navikli smo da gledamo samo luksuz i isti da nam plasiraju popularne pjevačice i pjevači, ali malo je onih koji hoće da priznaju da im nije uvijek tako bilo u životu.

Većina njih potiče iz siromašnih porodica, mnogi su zbog siromaštva bili na rubu egzistencije, a danas se nerado sjećaju tog životnog perioda, dok  uživaju u bogatstvu i slavi.

Rada Manojlović: “Morala sam da pjevam devet dana nakon majčine smrti!”

Mnoge zvijezde na estradnoj sceni rado bi zaboravile prošlost i rodno mjesto, pogotovo ako nisu rođene u prijestonici. Izuzetak je Rada Manojlović koja se selom Četerežem dičila otkada je kročila na scenu “Granda” davne 2007. godine. Ponosno je isticala da dolazi iz jednog malog mjesta kod Požarevca pa je Četereže postalo poznato po Radi. Ona je nekoliko puta isticala kako je siromašno živjela, dok nije postala popularna.

– Kada nam je mama umrla morali smo da spremimo 40 dana, sahranu… Veoma smo se potrošili. Za svako to liječenje, znaju ljudi koji se liječe od najteže bolesti, koliko to košta. Mi smo se toliko uzajmili. Tata je radio na pijaci, a ja sam morala da pjevam devet dana poslije mamine sahrane, jer smo spremali 40 dana. Ja sam radila i nisam stigla da odbolujem. Čini mi se da nikad nisam dovoljno otplakala jer sam ubrzo upisala i fakultet i uslijedile su “Zvezde Granda” i samo sam radila – govorila je Rada u emisiji “Šok tok”.

Radiša Trajković Đani: “Jeo sam pasulj i čuvao koze!”

O nemaštini u djetinjstvu govorio je i Radiša Trajković Đani, koji je otkrio da je čuvao koze i odrastao na pasulju.

– Živio sam u skromnoj porodici. Moj otac je vozio autobus, imao sam stoku, čuvao sam koze i sijao krompir. Moje djetinjstvo je bilo skromno, ali lijepo. Najteže mi je padalo kad sam morao da čuvam koze, a moji vršnjaci su išli da igraju fudbal. To sam morao da radim. One su nam donosile mlijeko. Mnogo smo ih pazili. Na Kosovu niko nije bio gladan, imali smo hranu, ne sve što poželimo, ali dovoljno da ima za sve. Pasulj smo najviše jeli, nismo mogli baš puno da biramo – rekao je pjevač koji danas posjeduje nekoliko luksuznih nekretnina u Beogradu i jedan je od najplaćenijih pjevača na estradi.

Seka Aleksić: “Nikada nisam imala novca za užine i ekskurzije!”

Seka nikada nije krila da je odrastala u siromaštvu. Ona je prije nekoliko godina za medije otkrila kroz kakve muke su prošli njen brat, majka i ona kao izbjeglice iz rata, te navela da je bilo perioda kada kao dijete nije imala ni za užinu.

– Vrlo mlada sam počela da nastupam kako bih pomogla majci da se izvučemo iz teškog života u koji smo zapali zbog rata. Ona i brat su išli na svaki moj nastup, a imala sam sreću da sam uvijek imala muzičare koji su o meni brinuli kao o najrođenijoj. Bilo je tada, kao i danas, pijanih gostiju i nasrtljivih, ali moji najbliži su bili uz mene i čuvali me – pričala je tada Seka i dodala da je bilo situacija kada je ostajala bez dinara.

– Nije me bilo sramota što nekada nisam imala za užinu, ekskurzije, sa tim sam naučila da se izborim i zbog toga sam danas jaka i ne dam na sebe i svoje. Živjeli smo godinama u sobi koju nam je škola dala da koristimo, spavali smo na strunjačama, a šporet dobili na poklon. Tako da nemanje novaca meni danas nije strano i taj osjećaj nisam izgubila ni sada kada imam mnogo više. Bila sam sretna i tada i sada, to nije stanje mog novčanika, nego duha – istakla je pjevačica svojevremeno, koja danas posjeduje luksuznu vilu u Staroj Pazovi.

Zorica Brunclik: “Jedno jaje sam dijelila sa čitavom porodicom!”

Pjevačica Zorica Brunclik otkrila je jednom prilikom da je u mladosti živjela u bijedi sa majkom, sestrama i bratom i da su jedva preživljavali.

– Bili smo mnogo siromašni, ma previše. Moj deda jeste odrastao u bogatstvu. Imao je sve što se poželjeti može, ali su mu sve oduzeli poslije rata. Roditelji su mi se razveli kada sam imala dvije godine. Mama se mučila da bi nas prehranila. Sjećam se da je jedno jaje dijelila na nas četvoro. Uvijek sam se pitala kako to da njeno jaje izgleda puno u tiganju. Onda mi je objasnila da stavi brašno i sodu bikarbonu. Ubijali smo se od toga, a jeli smo ga sa hljebom. Ne postoji ništa čega bih voljela da se sjetim iz tog perioda, što ne znači da ga se stidim – ispričala je Zorica i dodala da je bila jako vezana za majku, a od svog prvog bakšiša kupila joj je poklon.

– Ja sam od svog prvog bakšiša otišla u zlataru i kupila mami prsten, koji je nosila dokle god je bila živa – rekla je pjevačica ranije drhtavim glasom u emisiji “Rada sam”.

Vesna Đogani: “Živjela sam ispod mosta i jedva imala za parče hljeba!”

Pjevačica Vesna Đogani prije nekoliko mjeseci se prisjetila svog teškog djetinjstva i nemaštine u kojoj je odrastala. Ona je istakla da se zajedno sa majkom mučila da se prehrane.

– Moja majka je morala da radi dva posla, jer smo teško živjele. Išla sam sa njom da skupljam drva da bismo se ugrijale preko zime. Željela sam kao mala da imam grijanje, hranu, da ne budem gladna i da moja djeca ne budu gladna. Sve ostalo ćemo kupiti i pozajmiti. Život je takav da ne znate gdje će vas odvesti – kazala je ranije Vesna za “Blic“, dok je jednom prilikom na Instagram profilu pokazala trošnu kuću blizu mosta u kojoj je odrasla.

– Da, bila sam siromašna djevojčica. Sa velikim snovima. Siromašna djevojčica sa velikom maštom. Zar neko može da te osudi, samo zato što si živjela ispod mosta. Imala parče hljeba i parče neba. Tužna sam zbog toga – napisala je ona između ostalog.

Goca Božinovska: “Nisam imala šta da obučem, stalno smo jeli krompir!”

Goca Božinovska istakla je jednom prilikom da su joj komšije poklanjale iznošenu garderobu da bi imala šta da obuče.

– Moj otac je bio mnogo bogat čovjek dok je živio u Makedoniji. Sve je napustio kada se oženio mojom majkom i kada se preselio u Srbiju. Imao je petoro djece i ostalo je sve njima. Nikada nisam pitala za to, ništa nisam tražila niti me je zanimalo. Ovdje smo sastavljali kraj s krajem! Nosila sam stvari koje su mi komšije poklanjale, nisam imala šta da obučem. Prije podne sam išla u školu, a po podne sam radila kod nekog i kad mi daju parče hljeba i premažu kajmak, ja hoću da crknem od sreće! Tokom zime smo jeli krompir koji tati daju kada nadniči. Vjerujte mi da ne mogu da vidim krompir sada, smučio mi se. Zato danas mogu da preživim s milionima, ali i sa jednim dinarom jer sam navikla na sve – rekla je Goca o svom odrastanju, koja sada živi u luskuznoj vili u Surčinu.

Soraja Vučelić: “Djetinjstvo sam provela u hraniteljskoj porodici!”

Soraja Vučelić danas je jedna od najpoznatijih starleta u regionu, a život je nimalo nije mazio. Kao mala ostala je bez majke, pa je odrastala u Domu za nezbrinutu djecu da bi se kasnije prebacila u hraniteljsku porodicu. Tek je kasnije kada je odrasla uspostavila komunikaciju sa ocem. Rodila se u Kninu 1986. godine, a njenu majku Anku roditelji su izbacili iz kuće kada su saznali da je trudna, jer se nisu slagali sa njenim izborom. Iako su se prvo preselili u Bar, Anka nije imala od čega da je izdržava, pa je poslala u hraniteljsku porodicu u Vojvodini. Zbog daljine, susreti majke i kćerke nisu bili mogući, tako da je Anka poslije nekoliko mjeseci Soraju smjestila u Dom za nezbrinutu djecu “Mladost” u Bijeloj. Danas starleta živi potpuno drugačijim životom. Često putuje, vozi skupocijene automobile, a na Instagramu se hvali krpicama svjetskih modnih brendova.

(Estradnjaci.ba)