Korak ispred!

Sok od celera – čudesni napitak za zdravlje!

Redovna konzumacija soka od celera pomaže u detoksikaciji i održava organizam hidriranim!

Celer je čest “gost” ukusnih salata i dodatak je raznim jelima. Stručnjaci tvrde da je sok od ove biljke veoma koristan za zdravlje. Bogat je vitaminima A, C i K, ali i kalcijumom, magnezijumom, fosforom i kalijumom. Istovremenoo, siromašan je šećerom i bogat antioskidansima koji djenuju antinflamatorno!

Osim toga:

1 Liječi nesanicu

Sok od celera je obavezno piće potiv nasanica, naročito kada ste posebno nenapavani. Prisustvo magnezijuma i esencijalnih ulja čine ga efikasnim u obezbjeđivanju čvrstog sna.

2 Bogat je antioksidansima

Sok od celera pomaže u smanjenju upale u telu, jer je bogat antioksidantima poput kofeinske kiseline, p-kumarne kiseline i ferulinske kiseline koji pomažu u smanjenju oksidativnog stresa.

3 Kožu čini sjajnom

Sok od celera je prepun osnovnih hranljivih sastojaka poput folata, vitamina A, B, C i K koji pomažu u poboljšanju zdravlja kože i obezbjeđivanju besprijekorne i čiste kože. Njeguje kožu i čini je sjajnom.

4 Pomaže u gubitku težine

Sok od celera ima malo šećera i bogat je vlaknima, što ga čini jednim od najboljih pića za one koji paze na liniju. Nakon što popijete sok od celera, osjećate se sito i ovaj osjećaj sitosti sprečava vas da prejedete.

5 Zdrava kosa

Pijenje soka od celera pomaže u održavanju kose zdravom i snažnom. Ima visok sadržaj vode, što ga čini efikasnim u poboljšanju kvaliteta kose i sprečavanju suhoće. Prisustvo vitamina A u soku od celera pomaže u liječenju peruti i negovanju korijena kose.

 magazin.novosti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *