Korak ispred!

Sanel Keranović: Sjetio se svojih školskih dana – njegov korak humanosti prema mališanima

Sanel Keranović sjetio se svojih školskih dana – njegov korak humanosti prema mališanima.

Sjeti se svojih prvih školskih dana, svojih školskih jarana, sjeti se kako su ti dani najsretniji u školi bili.

Bilo je učenja prvih slova, brojeva, bilo je i raznih igara, kao što je bio nogomet na školskom igralištu…

Naš sugrađanin Sanel Keranović iz cazinskog naselja Ponjevića, koji živi u dalekoj tuđini, odnosno u Švicarskoj. Sjetio se svojih školskih dana kada je išao u područnu školu “Ponjevići”, te je ovom prilikom pokrenuo jednu zaista humanu akciju za naše mališane, koji idu u područnu školu Ponjevići.

Naime, Sanel Keranović je pokrenuo akciju uz pomoć dobri ljudi Bosanaca i Hercegovaca koji zive u Švicarskoj, te uz njegovu humanu akciju javilo se još nekoliko donatora.  Kako Sanel kaže – sve je to spontano krenulo jer sam sanjo svoje dane školske dok nije bilo lopte igralo se flašom ili čepom dalo mi neku snagu volju da oživim školu gdje sam prva slova učio.

Ako još neko želi da učestvuje u ovoj donaciji za djecu koja idu u područnu školu “Ponjevići” bujrum. Možete kupiti loptu, reket, školski pribor, pernice, olovke, sveske ili bilo šta kako bi obradovali naše mališane – naše mlade učenike i đake. Ova humana akcija traje do 19.11.2020. godine.

Jedna lopta sto osmijeha na licu djeteta, naše malo a njima puno će da znači. Podržimo našu područnu školu “Ponjevići” gdje smo prvu abacedu učili.

Hvala našem sugrađaninu Sanelu Keranoviću, koji je pokrenuo ovu  humanu akciju za naše mališane koji idu u područnu školu Ponjevići.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *