Korak ispred!

Sandra XS vratila se na scenu nakon 10 godina i objavila hit “Ilegala”(VIDEO)

Karijera pjevačice nije tako lagana i zahtijeva mnogo odricanja. Mnoge pjevačice prave kraće ili duže pauze u bavljenju muzikom, kako bi se posvetile porodici, ali često se vraćaju na scenu zbog ljubavi prema muzici.

Sandra Bektić, koju publika u našoj zemlji, ali i širom Evrope, zna pod estradnim imenom Sandra XS nakon desetogodišnje pauze vratila se na muzičku scenu sa pjesmom „Ilegala“, koja je objavljena pod markicom WS Music, bosansko-balkanske produkcije sa sjedištem u Austriji, na čijem čelu je odlični muzičar Kenan Fejzić Ćina.

– Muž, djeca i fanovi su me „natjerali“ da se vratim na estradu. Kada sam donijela odluku nisam puno razmišljala s kim ću sarađivati i opet sam izabrala WS Music. To je firma sa vrhunskim profesionalcima koja nudi kompletan paket usluga i saradnike sa dugogodišnjim iskustvom, a imaju odličan rejting na muzičkoj sceni na Balkanu. I prije mog povlačenja sa scene zajedno smo realizirali nekoliko projekata. Za snimanje spota bila je zadužena provjerena ekipa iz “Invenio Filmsa” na čelu sa Daliborom Mrdićem. Dio ovog projekta su i najbolji  klavijaturista na Balkanu Enes Avdo, te Azra Grljević, Esmir Bektić, plesni klub „Bolero“, te koreograf Amel Šito. Spot je sniman u Sarajevu i Ilijašu, te restoranu „Leyla“, a prijatelji projekta su „Sara Log GmbH“ i „BESD Transporte GmbH“ – kaže Sandra XS koja dodaje da je napravila desetogodišnju pauzu kako bi bila sa djecom dok odrastaju.

Sandra XS je rođena u Klagenfurtu u Austriji, a njeni roditelji su porijeklom iz Krajine, tačnije Bihaća.

– Kao djevojčica sam počela pjevušiti, a sa 14 godina sam učestvovala na takmičenjima i osvajala sam prve nagrade. Nakon završetka škole HAK u Klagenfurtu i pohađanja privatnih časova pjevanja u Konzerthaus Klagenfurt, snimila sam svoj prvi album „Pobjednica“. Uslijedili su singlovi “Moli, moli“, „Žena Balkanka“ i „Hajde DJ!”. Na muzičkim festivalima u Krajini uvijek sam osvajala prva mjesta po izboru publike i nastupala sam u sportskim dvoranama u Bosni, Austriji, Sloveniji… Na nastupima pravim nezaboravnu atmosferu i sada već imam veliki broj poziva za gostovanja – nastavlja pjevačica.

Uzora nema, a želi samo da se ljudi na njenim nastupima vesele i osjete pozitivnu energiju. 

– Od početka karijere me upoređuju sa našom divom Donnom Aresom, jer i stasom i glasom podsjećam na našu uspješnu pjevačicu koja nas je, nažalost, rano napustila. Gode mi poređenja sa Donnom Ares koja je ostavila neizbrisiv trag na bh. muzičkoj sceni i mnogi me pitaju jesam li njena sestra – govori Sandra XS.

(Otisak.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *