Korak ispred!

Režiser spotova Haris Dubica napisao knjigu “Pisma snova”

Nakon što je više od petnest godina radio spotove za najveće muzičke zvijezde na Balkanu, Haris Dubica okušao se i kao pisac.

Naime, poznati bh. režiser koji živi i radi u Švicarskoj napisao je knjigu “Pisma snova”.

– Napisao sam knjigu. Počeo sam je pisati za vrijeme lokdauna u 2020. godini i sada je blizu štampe, čim je lektorica koriguje. Mislim da ništa kreativnije, emotivnije i zanimljivije u karijeri nisam smislio od knjige “Pisma snova”. Ako volite moje emotivne spotove, zavoljet ćete i moju prvu knjigu “Pisma snova”. Roman je, nije biografija. Sve je istinuto osim ono što sam izmislio. Velika i neobična promocija bit će 24. septembra u Lucernu. U prodaji će od jula biti na našem jeziku, a na njemačkom jeziku najkasnije do 24. septembra na promociji. Radujem se tome. Uz to će 24. septembra biti svjetska premijera moje prve predstave “Dijete dijaspore” koju radim sa Abdulsamedom Brahovićem, te švicarska premijera predstave “Kafana kao zločin” Aldina Tucića Tuce. Specijalni gosti bit će Eso Balić, Hako Šljivar & Baja Križevac – kaže režiser Dubica.

U dosadašnjoj karijeri Dubica je realizirao više od 400 projekata i osvojio je 21 nagradu, ali prepoznatljivost je stekao saradnjom sa Dinom Merlinom, za kojeg je uradio odlične spotove za numere “Deset mlađa”, “Individualizam”, “Rane” i “Sve dok te bude imalo”.

Sarađivao je sa brojnim muzičkim i sportskim zvijezdama. Od sportista tu su Edin Džeko, Boban Marjanović, Miralem Pjanić, Filip Kostić, Džanan Musa, glumaca Dragan Bjelogrlić, Emir Hadžihafizbegović, Nikola Kojo, Enis Bešlagić, od muzičara Dino Merlin, Dženan Lončarević, “Zabranjeno pušenje”, Dardan, Hava…

(Avaz.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *