Korak ispred!

Rade Jašarević Čaveja uskoro ulazi u studio

Rade Jašarević, svakako poznatiji kao Rade Čaveja, uskoro ulazi u studio i snima nove pjesme. Do tada, pjevaju se i promovišu one nešto starije koje su itekako aktuelne. Pored toga u planu je i gostovanje na nekoliko festivala, ali i redovni nastupi kojih, kako kaže Čaveja, ne nedostaje.

Inače, Čaveja je rođen u blizini Leskovca, tu se školovao, a isto nastavio i u Smederevu gdje je u Kulturno-umjetničkom društvu redovno nastupao. U Smederevu je zaradio i svoj prvi honorar, a potom je nastavio dalje. Tri godine kasnije vratio se u Leskovac i počeo sa redovnim pjevačkim nastupima, a jedno izvjesno vrijeme bio je član jata legendarnog Stevice Spasića.

Slika može predstavljati 1 osoba, stoji i u zatvorenom

Nekoliko godina kasnije Rade je snimio svoju prvu ploču, tačnije 1993. godine, za aleksandrovački “Diskos”, a nešto kasnije i drugi album. Između toga desilo se mnoštvo nastupa, festivala, osvojenih nagrada i priznanja, priča Rade Čaveja. Pored navedenog, Rade je odličan kompozitor, dok usku saradnju ostvaruje sa Milanom Šoškićem i “Uteksom” čiji je dugogodišnji član.

– Uskoro bi trebao ući u studio da snimim nešto novo. Nije neka žurba, ali vrijeme je da se snimi makar jedan novi singl. Inače, radi se i putuje, a nerijetko se odazovem i na neke od festivala kao što je u Lebanima kod mog prijatelja Novice Đokića. Uskoro ćemo se vidjeti i u Bijeljini povodom Folk parade, a kasnije idemo dalje – kroz smijeh zaključuje naš sagovornik Rade Čaveja.

Z.K. (Boom portal)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *