Korak ispred!

Psiholozi imaju veoma dobro objašnjenje zašto djevojke sanjaju bivše momke!

Razlog nije zato što želite da vam se vrati bivša ljubav ili je niste preboljeli!

Prema sveznajućem Googleu, posljednjih sedmica je drastično porasla pretraga termina “san i bivši”, čak za nevjerovatnih 2.450 posto u odnosu na prethodnu godinu, a pitanje koje se najčešće postavlja jeste “zašto sanjam bivšu ljubav”.

Ako odgovor na ovo pitanje potražite na nekom od brojnih omline sanovnika, dobit ćete opće odgovore: ako ste se sreli – sreća će vam se osmjehnuti; ako spavate kod nje ili njega – želje će vam se ispuniti; ako se svađate – sve tajne će se saznati itd.

I možda vam se nameće logičan zaključak da bivšu ljubav sanjate zato što želite da vam se vrati ili je niste preboljeli, psiholozi imaju drugačije objašnjenje.

Jedan od razloga, pod uvjetom da je ta ljubav imala značajnije mjesto u vašem životu, jeste žal za vremenom kada ste bili sretni. Ovakvi snovi su posebno izraženi ne samo u doba epidemije, već i kada smo uopćeno zabrinuti ili pod velikim pritiskom. Podsvijest traži bijeg u neku sigurnu zonu.

Ono što je bitno napomenuti jeste i da to nostalgija obično nije usmjerena na osobu koju sanjate, već na vas same. Drugim riječima, nedostaje vam osoba kakva ste bili.

Drugo često tumačenje jeste potreba za “raščišćavanjem računa”. Ukoliko se vaša ljubav završila tako da niste dobili potrebno “objašnjenje” od strane druge osobe ili niste rekli sve što vam je bilo na duši, onda takve veze imaju tendenciju da se na duže nastane u našoj podsvijesti.

Tako da, ukoliko ste u sretnoj vezi, a u snove vam dolaze bivši, nemojte brinuti. To se samo vaš obrambeni mehanizam probudio i želi da vas zaštiti od stresa u kojem živite.

Izvor: Krtice.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *