Korak ispred!

Pristupačne rolke, kardigani i hlače od kašmira koje nećete skidati

Ako u svom ormaru još uvijek nemate barem jedn komad garderobe od  pašmine ili  kašmira, ne znate što propuštate. Riječ je o iznimno luksuznom materijalu koji je zahvaljujući high street trgovinama postao dostupan širokim masama.

Toplo pletivo sastavni je dio jesenske i zimske garderobe, no sigurno ste odavno naučili da nije svaki pleteni komad odjeće istog sastava i kvalitete. Bez sumnje – najkvalitetnije pletivo je kašmir. Iako slovi za luksuzan materijal koji si često ne možemo priuštiti, zahvaljujući high street trgovinama.

Uz kašmir se veže vrlo zanimljiva priča. Vuna za njega dobiva se na visokim nadmorskim visinama, na himalajskim planinama, od kašmirskih koza češljanjem područja prepona – na kojem se nalaze najfinija vlakna. Međutim ovih vlakana visoke kvalitete nije mnogo, stoga se od kašmirskih koza godišnje može dobiti samo 50-150 grama vune.

Osim što je riječ o potpuno prirodnom materijalu koji grije i ne potiče znojenje, kašmir je toliko mekan i blag prema koži da jednom kada ga probate, više nikad nećete pristati na bilo što drugo. Nježnost džempera od kašmira ne može se usporediti s bilo kojim drugim, a ujedno su otprilike šest puta topliji nego oni od primjerice ovčje vune.

IZVOR: Dnevni Avaz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *