Korak ispred!

Pjevačica Iva Miličević razmišlja o povratku na festivale popularne muzike

Iva Miličević nekada umjetničkog imena – Mala Iva nakon gotovo dvadesetak godina novom pjesmom ‘Ne nadaj se’ vraća se na muzičku scenu.

U kratkom predstavljanju nekada ‘mala’, a sada već odrasla mama 15-godišnje djevojke nam kaže: ‘S 5 godina prvi put sam zapjevala na svadbenoj svečanosti, poslije toga su nekako ljudi tražili da im pjevam kada god mogu. Sjećam se da sam s roditeljima odlazila na takve pozive… S 15 godina slučajno sam upoznala Nenada Ninčevića sjajnog glazbenika i autora i krenula je suradnja… Neno mi je pripremio i snimio album ‘Čokolada’ sa 6 pjesama u izdanju tada Tutti Frutti Company. U to vrijeme moja omiljena pjesma je bila ‘16 godina’, otkriva.

Foto: Privatna arhiva

– Nastupila sam s velikim zadovoljstvom dva puta na najboljem hrvatskom festivalu zabavne muzike, na Splitskom festivalu 1996. i 1997. Tada, s nepunih 16 godina, ta sjećanja još uvijek vrtim u memoriji te se nadam kako ću ponovnim povratkom još jednom pozdraviti odličnu publiku u Splitu – kaže.Iva je 1998. izdala album u suradnji sa Sinišom Vucom i Croatia Recordsom, uz tadašnjih hit singl koji se vrti još uvijek na radijskim postajama, a zove se ‘Ljepotice’. U toj pjesmi duetsko društvo joj je činio Siniša Vuco. Poslije toga kako je odmicalo vrijeme Iva je nastupala po disko klubovima, različitim izborima ljepote u Dalmaciji i Hrvatskoj, te na prigodnim glazbenim manifestacija u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i drugim europskim zemljama.

Foto: Privatna arhiva

– Moram istaknuti kako mi je najljepše u ovom ‘comebacku’ velika podrška moje obitelji, rodbine, mojih Rakićana i prijatelja kao i suradnika, ovakvu pozitivnu energiju nisam dosad nikad osjetila. I mislim da se to osjeti i vidi u pjesmi i spotu. Uz profesionalni posao koji obavljam velika mi je želja poslije corone i famoznog lockdowna pjesmom i zabavom razveseliti ljude, jer posljednje dvije tri godine su uvjetovale drugačiji način života. Svima nam je potrebna zabava, pjesma, veselje i dobri duh razmišljanja. U slobodno vrijeme uživam rado u prirodi obožavam more, brda, planine te ulaskom u studio snimam pjesme s kojima se vraćam sigurnim korakom prema slušateljima, gledateljima, ljudima koji vole druženje, osmijeh na licu i život koji zaista kratko traje – zaključuje Iva Miličević.

(Radio.hrt.hr)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *