Korak ispred!

Ovo sigurno niste znali: Najveći hit Mileta Kitića pisan za Đorđa Balaševića

Mnoge pjesme koje su otpjevali bile su namenjene nekim drugim pjevačima, a jedna priča je privukla posebnu pažnju medija.

Naime, jedan od najvećih hitova Mileta Kitića „Kraljica trotoara“ bila je namenjena Đorđu Balaševiću. Ova priča privlači posebnu pažnju upravo zbog toga što su njih dvojica potpuno različiti žanrovski.

Mile je jednom prilikom u medijima ispričao kako je došao do ove pjesme, a priča je zaista nevjerovatna.

-Došao sam kod njega kući sa suprugom Martom, i on je listao svoju svesku s pjesmama i tada je naišao na ‘Kraljicu trotoara’, međutim, rekao mi je da nije za mene. Zamislio je da se čuju zvuci dvije gitare i da se tekst ispriča, te da je pjesma namenjena pjevaču poput Đorđa Balaševića. Ali Marti to nije bilo loše, mada je mene malo zbunio tekst. Na kraju sam je uzeo – ispričao je Mile Kitić jednom prilikom i dodao:

-Kad sam ušao u studio, Perica Zdravković, koji je pravio aranžman, nije bio oduševljen, ali Kemiš i moja Marta jesu. I tako Pera ode kući, sutradan napravi aranžman i pjesma ispadne tako kako ispadne. Ja sam tad ispao hrabar, vjerovatno najhrabriji od svoje generacije. Pljuvali su me za mnoge pjesme koje sam snimio, a bez kojih danas ne može da prođe nijedan moj nastup.

(Grand.nova.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *