Korak ispred!

Otišao je veliki boem, a nije mu se ispunila posljednja želja: Tozovac je nju volio 40 godina, a za ovim je žalio do kraja!

Pjevač Predrag Živković Tozovac preminuo je u 85. godini od posljedica korone virusa. Tozovac je bio srpski kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pjevač narodne i folk muzike, najpoznatiji po pjesmama „Tražiću ljubav novu“, „Vlajna“, „Jesen u mom sokaku“, “Mirjana”, “Ti si me čekala”, „Violino ne sviraj“ „Ovamo Cigani“, „Oči jedne žene“, “Prazna čaša”, “Jeremija” i drugima. Rođen je 22. januara 1936. godine u Kraljevu.

– Sve i da nije pandemija, Predrag nije želio da pravi veliko slavlje jer smatra da je to neprikladno u njegovim godinama, jedino što bi eventualno pozvao još nekoliko ljudi. Ovako je sve obavljeno u tajnosti, njima je bilo bitno samo da potpišu papir i tako ozakone ljubav koja traje nekoliko decenija.

– Planirali smo da pravimo žurku i bitno nam je da svi budu otkačeni, veseli, raspoloženi, rasterećeni i da bez ikakvih obaveza uživamo u muzici. Mi takav život i živimo, tako da nam je važno da se svi izđuskamo i da svima bude lijepo – rekla je tada gospođa Živković.

Da su izgovorili sudbonosno da, na društvenim mrežama otkrila je Biljana, prijateljica srećnog para.

– Poslije 40 godina ljubavi moja Mima i kralj muzike Tozovac – uz fotografiju mladenaca napisala je ona na Instagramu.

Ubrzo se pojavio i snimak na kojem mlada i njena prijateljica igraju u stanu, dok Tozovac uživa u fotelji nazdravljajući sa nekolicinom svatova. Prijatelji su Tozovcu pjevali “Podignimo u vis čaše, Toza se ženi”. Tozovac je sve vrijeme bio nasmijan i veseo.

– Ovo nema veze sa godinama. Bio sam oženjen kao mlad čovjek sa dvadeset godina. Brak tada nije uspio. Živim sa Emilijom, koju najljepše volim četrdeset godina. Imao sam jednostavno želju da krunišem jedno zajedničko vrijeme života u ljubav. To je jedini razlog – pričao je Tozovac kojem je krivo što nije uspio da napravi pravu srpsku svadbu zbog pandemije koja vlada u cijelom svijetu.

– Bilo je veselo. Veoma emotivno za mene, radovao sam se tome. Ali ova drugarica korona nije nikome prijatelj, ni nama. Zato samo to uradili, najintimnije u stanu. Došao je matičar, zajedno sa kumovima, i to je to. Ljubav je u pitanju – kaže pjevač koji je već šezdeset godina prisutan na javnoj sceni.

Iako su komentarisali da svadba u ovim godinama može biti samo zbog imovinskog statusa, Tozovac kaže da to nije slučaj.

– Ne krijem to. Nema nikakvog materijalnog razloga zbog kog smo to učinili. Osjećam se ispunjen. Kada bih birao ponovo, sve bih isto izabrao. Za mene je ovo bio veoma lijep potez – ističe on.

– Ne znam o prvoj ženi ništa, živi sa porodicom u Americi. Bio sam veoma mlad, tada sam imao svega dvadeset godina i na početku karijere. Međutim, rastali smo se poslije nekoliko godina, danas nemam kontakt sa njom – kaže Predrag.

Podsjećanja radi, pjevač je želio da se oženi Mimom za svoj 80. rođendan, ali ga je prehlada spriječila u tome. Kasnije se vjenčanje odlagalo iz sličnih razloga, a konačno su sada u novu godinu uplovili kao bračni par.

Izvor: Senzacija.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *