Korak ispred!

Nepoznanice o Bori Čorbi: APSOLVENT NA FAKULTETU U ŠEZDESETIM GODINAMA

Slavni Bora Đorđević je muzičku karijeru započeo 1965. godine. Prije nego što je osnovao grupu “Riblja čorba” 1978, Bora je bio član brojnih čačanskih i beogradskih sastava kao što su “Zajedno”, “Suncokret”, “Rani mraz” u kojoj je takođe bio i Đorđe Balašević.

Zanimljivo je da je u ranoj mladosti skoro tri godine finansijski se snalazio tako što je pljačkao bogate kuće, te tim novcem su kupovali instrumente. Kada su ih uhvatili prebačeni su u istražni zatvor, gdje je Bora proveo sedam dana. Poslije toga je izbačen iz gimnazije. Kako bi ga „sklonili“ iz lošeg društva roditelji su 1970. godine odlučili da se presele u Beograd.

Tu je upisao V beogradsku gimnaziju, a potom i Pravni fakultet. Nakon dvije godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu. Pošto nije primljen na glumu upisao je pozorišnu organizaciju na FDU. Od tada je apsolvent.

Bend “Riblja čorba” osnovan je 1978. godinem i smatra se jednim od najznačajnijih rok bendova eks jugoslovenske scene, a Bora je zbog provokativnih i društveno-orijentisanih tekstova postao jedan od najkontroverznijih muzičara u Jugoslaviji.

Bora je u međuvremenu pisao tekstove i muziku za druge izvođeče. Poput Zdravka Čolića, Nede Ukraden, Maje Odžaklijevske, Viktorije, bendova Generacija 5, Poslednja igra leptira i druge.

Muzičar je sreću pronašao pored treće supruge Dubravke Milatović, koja je od njega mlađa 28 godina. Ona se rijjetko pojavljuje u javnosti. Inače, prije Dubravke, Bora je bio u braku sa Draganom koja je po njihovom razlazu tragično skončala u martu 2007. godine.

Nakon toga mislilo se da je Bora stavio tačku na emotivni život, ali roker se 2010. zaljubio u Aleksandru, koja je ubrzo postala njegova druga supruga. Međutim, razveli su se 2014. godine, a onda je počela romansa sa Dubravkom. Bora je rekao da je ona njegova posljednja ljubav. 

(Najportal.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *