Korak ispred!

Nekoliko znakova koji ukazuju da muškarca ne zanima brak s vama

U svijetu institucija braka veoma je bitna, čak 90 posto pojedinaca u zapadnoj kulturi vjenča se prije nego napuni 50 godina. Brak predstavlja prekretnicu u svakoj vezi i kojoj svaki pojedinac teži. Međutim, kada ste u dugogodišnjoj vezi, a vaš partner ne želi brak to može unijeti nemir u vašem odnosu.

Postoje razni razlozi zbog kojih muškarci ne žele brak s vama, ali bitno je da shvatite da ta činjenica ne određuje vašu vrijednost. Kad ste u vezi s muškarcem koji se ne želi oženiti, prije ili kasnije, znakovi upozorenja će se ostvariti, a neki od njih su:

Ne želi definirati vaš odnos

Iako je suzdržavanje od definisanja odnosa normalno u prvim sedmicama viđanja ukoliko ste u vezi s partnerom duže vrijeme to postaje problematično. To nije pozitivan znak za vašu vezu. Naime, muškarac koji je zaljubljen neće imati problema s tim da vas nazove svojom djevojkom ili vjerenicom.

Nejasan je dok razgovarate o budućnosti

Ukoliko ste u vezi s nekim sasvim je prirodno da razgovarate o budućnosti, posebno ako imate ozbiljne namjere. Ako ste u vezi s muškarcem koji neprestano mijenja temu o budućnosti to je jasan znak da ga brak ne zanima.
 
Niste upoznali njegove prijatelje

U normalnim vezama, muškarac će jedva čekati da vas upozna sa svojim prijateljima ili drugim ljudima koji su mu bitni. Međutim, ako vas vaš partner nakon nekog vremena veze ne želi upoznati sa sebi bliskim ljudima to je dovoljan znak upozorenja.

Zaprosio vas je, ali nije odredio datum vjenčanja

Kada muškarac istinski želi brak on će gotovo sam odrediti datum za vjenčanje. No ukoliko stalno odgađa definiranje datuma, a zaprosio vas je, to nije dobro. U principu to može značiti da vas je zaprosio, pa se u međuvremenu pokajao.

Već vam je rekao da ne želi brak
 
Postoje određeni slučajevi u kojima muškarci na početku veze kažu svojoj partnerici da ne žele brak. I to je pošteno. Problem nastaje kada žene pokušaju optimistično promijeniti svoj partnera. U većini slučajeva to se ne završava dobro i vodi samo do ogorčenja i frustracija.

(Hayat.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *