Korak ispred!

Na kafi sa ? Stela Rade

1. Kako je zapravo počela Vaša karijera ?

– Pjevam otkad znam za sebe, a javno sam se počela pokazivati putem društvenih mreža gdje me vidio i moj prvi bend. Krenula sam sa svirkama i svadbama sa 16 godina. Danas se fokusiram na autorski rad, ali svadbe i nastupe ću odrađivati i dalje.

2. Da li ste u djetinjstvu pokazivali zainteresiranost za Vaš posao?

– Da, oduvijek pjevušim i slušam različitu glazbu, a ozbiljnije sam počela sa 7 godina kad sam počela učiti svirati bubnjeve i klavijature. Sa 10 godina sam već snimala covere u studiu.

3. Čiju podršku ste najviše imali na samom početku?

– Najveća podrška mi je bila majka, tako je ostalo do danas. Vjeruje u mene i moje odluke iako su nekad lude i riskantne.

4. Estrada nekad i sad ?

– Čija estrada? Ukratko, ne marim za estradu jer se istoj treba prilagođavati. Ako pričam o hrvatskoj estradi, bit će mi drago ako “prihvati” mene i moj rad, no ne želim ovisiti o tome. Generalno, prije se više cijenila glazba kao umjetnost.,izvođači su živjeli za glazbu, a drugačija je bila i publika. Ljudi su dolazili SLUŠATI koncerte i uživali su u svakom tonu. Glazba je nešto značila. Nisi trebao razmišljati hoće li kvalitetna pjesma proći. Najdraži primjer mi je pokojni Oliver Dragojević. S druge strane, danas je sve jako površno i ako želiš postići nešto veće, svoje “proizvode” moraš prilagoditi trendovima. Moj cilj je u svojim pjesmama zadržati organski zvuk (prave instrumente,live svirku ..), ali kombinirati ga s modernim zvukom i pokušati smisliti nešto skroz čudno i drugačije. Na taj način ću zadovoljiti i publiku i sebe. Planiram raditi velike koncerte, takva će i biti moja glazba.

5. Na kraju dana kad se pogledate u ogledalo šta vidite?

-Vidim malu blesavu rozu Stelu koja nikada neće odrasti do kraja i svaki put se iznova začudim koliko sam zapravo zrela kad su u pitanju stvari na kojima radim.

6. Vaša omiljena destinacija za odmor?

-Negdje u šumi, daleko od ljudi, u maloj drvenoj kučici s velikim prozorima i pogledom na tu šumu.

7. Sa kim najradije volite popiti KAFU?

-Kafu najviše volim popiti sa svojom sestrom jer tada sam najopuštenija.

8. Od društvenih platformi , imate i najviše koristite?

-Pored youtube-a i vlogova, instagram. Obožavam se slikati i snimati.

9. Kako komentarišete rijaliti igrače, vidite li sebe u tome?

-Ne gledam rijalitije poput Zadruge niti se vidim u tome. Nemam ništa protiv, ko voli nek izvoli, ali ja osobno pažnju želim privući na drugačiji način. S druge strane, prisustvovala bih u nekom rijalitiju gdje imaju izazove, zadatke koje moraš izvršavati i koji možda može biti dobro životno iskustvo.

10. Omiljeni grad i zašto ?

-Varšava, tamo sam prvi put otputovala sama. Zauvijek ću pamtiti to snalaženje po gradu, aerodromu, javnom prijevozu.. baš je bila avantura života..

11. Omiljeno jelo i piće?

-Omiljeno jelo: riža i piletina, omiljeno piće: vode s okusom.

12. Na Vašem emocionalnom partneru najviše Vas privlači ?

-Oči, inteligencija i dobar smisao za humor.

13. Neostvarena želja?

-Jedna od mojih najvećih želja je nastupati pred velikom publikom koja će u isti glas pjevati stihove mojih pjesama. Nema neostvarivih želja.

14. Da možete vratiti vrijeme, šta bi prvo uradili ?

-Ne razmišljam uopće na taj način. Dogodilo se sve baš onako kako je trebalo da danas budem tu gdje jesam, a tu sam gdje i trebam biti. Vjerujem da se apsolutno sve događa s razlogom.

15. Planovi za budučnost?

– Plan za budučnost je ostvariti financijsku sigurnost i raditi isključivo ono što volim i u čemu uživam. Također,što češće se udaljavati od civilizacije.

Autor: Redžo Beganović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *