Korak ispred!

Na kafi sa ? Mitar Mirić

1. Kako je zapravo počela Vaša karijera ?

-Moja karijera je počela faktički još dok sam bio klinac. Išao sam u Brčko u srednju školu i tu sam pevo u kulturno – umetničkom društvu. Tako smo jedne prilike imali za gosta legendarnog Zaima Imamovića, koji me čuo i odmah tada predložio da uradimo singl ploču. Nakon par dana već sam bio u Sarajevu i snimio svoju prvu ploču i to nikada neću da zaboravim i večito sam zahvalan tom čoveku. Prava uzlazna putanja desila se 1979-e na Ilidži kada sam pobedio sa pesmom ‘Poslednja stranica’. Tu je sve krenulo i traje do danas.

2. Da li ste u djetinjstvu pokazivali zainteresiranost za Vaš posao?

-Pa svakako. Još kao mali volio sam da pevam i da slušam muziku. Sudbina je htela da se tako i nastavi.

3. Čiju podršku ste najviše imali na samom početku?

-Naravno od svojih najbližih.

4. Estrada nekada i sada ?

-Dva sveta najbolje rečeno. Nekada nije mogao svako da peva dok danas, onaj ko ne zna šta će u životu uzima mikrofon. Pre su postojale komisije koje su ti rekle da li si kvalitet ili ne. Danas samo baci pare na stol i dobit ćeš sve. Nije bilo lako doći do radija, a o televiziji da ne pričamo. Danas su vremena drugačija i sve je dostupnije možda je zato sada sve lakše. No ipak, jedna stvar će uvek ostati ista, a to je borba za opstanak. Tu će uvek trebati kvalitet da se posjeduje, na neki način i da te zbog tog kvaliteta glavni sudija voli, a to je narod.

5. Na kraju dana kada se pogledate u ogledalo šta vidite?

-Sebe naravno.

6. Vaša omiljena destinacija za odmor?

-Pre mi je bilo interesantno putovati svuda. Danas kako je dosta vremena prošlo, čovek se pomalo zasiti svega, pa mu je najlepše u okolini koju najbolje poznaje. Eto neka to bude moj rodni Ugljevik i Beograd.

7. Sa kim najradije volite popiti KAFU?

-Najbolje sam i na miru. Malo se šalim. Naravno sa mojim dobrim prijateljima i porodicom.

8. Od društvenih platformi , imate i najviše koristite?

-Pa nisam ja tu nešto posebno jak, no trudim se biti u trendu. Imam svoju zvaničnu Facebook stranicu i Instagram. Ja lično koristim povremeno Instagram, no ipak za sve ostalo šta treba tu je moj PR tim na čelu sa mojim prijateljem, Azarom Agićem. On vodi glavu reč, uz naravno svakodnevno konsultovanje sa mnom.

9. Kako komentarišete rijaliti igrače, vidite li sebe u tome?

-Ne, definitivno ne. Kao gost za pevanje da, ali da se takmičim ne. Svako bira svoj put i bori se. Ti ljudi koji su tamo gledaju da ostvare što jaču reklamu i prolaze jako teške stvari. Nije to sve ni lako tako da svaka čast svakome. Težak je to put.

10. Omiljeni grad i zašto ?

-Pa ima ih više. Naravno moj rodni Ugljevik, Brčko jer tamo sam išao u srednju školu, Sarajevo odakle mi je krenula karijera i naravno Beograd gde danas živim. Svaki grad ima ono nešto zbog čega mi je drag.

11. Omiljeno jelo i piće?

-Od hrane volim sve, tako da nema nečega šta bih posebno izdvojio. Od pića, sad očekuju da kažem neki alkohol, ali ja zaista ne pijem već dugo, dugo tako da alkohol je out. Samo zdrav život i vežbanje. Neka to bude voda i naravno kafa, bez kafe ne mogu.

12. Na Vašem emocionalnom partneru najviše Vas privlači ?

-Kako godine prolaze menjaju se i prioriteti. Naravno izgled je bitan kao i svakom muškarcu. No ipak ponašanje je ono najbitnije. Ako je dobra osoba onda ti se kompletna verzija partnera ulepša. A s fizičkog aspekta neka to budu oči. Oči su ogledalo duše.

13. Neostvarena želja?

-Imam dve neostvarene želje, a to su dva solistička koncerta. Jedan u Sarajevu i jedan u Beogradu. Jednom kada prođe ova pandemija i vrate nam se životi u normalu nadam se da ću ih realizovati.

14. Da možete vratiti vrijeme, šta bi prvo uradili ?

-Možda zvuči čudno, ali zaista ne bih ništa menjao. Tako je kako je moralo biti i ja sam zadovoljan. Ne treba se čovek osvrtati u životu i pitati “Šta bi bilo kad bi bilo”. Idemo napred i samo napred da budući potezi budu što bolji.

15. Planovi za budućnost?

-Pa eto dosta toga sam već otkrio, ipak ništa ne zavisi od mene. Sve ovisi koliko će da traje ova situacija i kada će se sve normalizirati. Eto, imam u planu koncerte i snimio sam jednu novu pesmu evo ekskluzivno za vaš portal to izjavljujem. Mislim da će se zvati ‘Vrediš da popijem sve što imam’. Dosta planova imam, no ipak sada je sve na čekanju zbog ove situacije. Kada sve krene uživat ćemo zajedno uz stare i nove hitove.

Autor: Redžo Beganović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *