Boom Portal

Korak ispred!

Na kafi sa ? Maja Marijana

1. Kako je zapravo počela Vaša karijera ?

-Pevala sam dve godine kao radna pevačica, jedno veče je došao čuveni kompozitor Time Petrov da me čuje na preporuku prijatelja. Sećam se da sam pevala neke pesme kao demo snimak da bi ih ponudio poznatim pevačicama, ali nisu odmah pokazale interesovanje i sve te pesme pripale su meni, hvala im zbog toga. To su bile pesme: “Ja nisam devojka lutalica”, “Šta je jablan među borićima”, “Andjeli ljubavi” … Moje pravo ime je Marijana Radovanović i predugačko je da se upamti, a s obzirom da mi je nadimak Maja, moj kompozitor je predložio da spojimo nadimak i pravo ime i tako se “rodila” na estradi Maja Marijana.

2. Da li ste u djetinjstvu pokazivali zainteresiranost za Vaš posao?

-Od malih nogu sam bila opčinjena estradom i pevačima, pesmama. Jedva sam čekala neke radio emisije da slušam gde su gostovali i upijala sve šta pričaju, molila Boga da voditelj ne priča preko vokala pevača da bih mogla da snimim određenu pesmu. Znala sam da je to ono što želim da radim u životu, da pevam. Naravno, okolina je primećivala moj talenat, ne samo za pevanje već i kako ja to izvodim, pokreti, energija… Roditelji su me vodili na koncerte omiljenih pevača, sebe sam zamišljala i jasno videla na toj istoj bini i to se i desilo. Na raznim veseljima sam obavezno morala da otpevam neku pesmu i tvrdim da ono što iskreno želiš, to se i ostvari. Znala sam mnogo pesama, tako da sam bez problema mogla da pevam na veseljima. Sećam se da sam imala mnogo sveščica u kojima sam zapisivala tekstove pesama.

3. Čiju podršku ste najviše imali na samom početku?

-Moji roditelji i brat su mi bili najveća podrška, također i moja sestra od strica. Što se tiče kolega, najviše podrške mi je dao Keba, i to javno, u najgledanijoj emisiji tada, nikada neću zaboraviti njegove reči i sada, posle skoro 30 godina na estradi toga se rado setim. Usnija Redzepova također, Vera Matović, Era, Vesna Zmijanac, Dragana Mirković ne bih volela da nekoga izostavim. Šemsu Suljaković sam mnogo kasnije upoznala, ali mi je uputila mnogo lepih reči i neizmerno sam srećna zbog toga. Dragana Mirković je uvek bila tu za mene, pa zato volim da kažem da se “ljubav ljubavlju vraća” . Radila sam na televiziji DM Sat, kao voditelj i nikada neću zaboraviti kada me je legenda Šemsa Suljaković pozvala i rekla: ” Mala, dolazim u Beograd, imam nastup i doći ću kod tebe u emisiju”. Bila sam presrećna, to se ne zaboravlja.

4. Estrada nekada i sada ?

-Estrada nekada je bila mnogo kvalitetnija, nije svako mogao da peva ni da bude na nacionalnim televizijama. Svi smo čekali emisije sa nestrpljenjem da čujemo nove pesme, imalo je sve to neku draž i magiju. Pevača si mogao da vidis na koncertu samo i bili su kao mali bogovi. Vodilo se računa o tekstovima, o kompletnom pristupu poslu i karijeri. I dan danas pevači iz tog vremena traju i njihove pesme su kao vino, eto, mogu da kazem da sam srećna što sam imala tu privilegiju da se i ja nađem među njima i da trajem dan-danas. Estrada sada je jedna velika zbrka. Pojavom interneta i društvenih mreža je sve izgubilo vrednost. Sve je dostupno i samim tim nije zanimljivo. Ok, pesma brže nađe put, ali je preplave druge pesme. Sada svatko može da snimi pesmu i da je okači na YT i onda je to milion pesama, neke nažalost ne dođu do izražaja, a trebalo bi.

5. Na kraju dana kada se pogledate u ogledalo šta vidite?

-Na kraju dana uglavnom konstatujem koliko sam umorna i jedva čekam da spavam, ali vidim jednu zadovoljnu ženu koja je mnogo toga ostvarila u životu.

6. Vaša omiljena destinacija za odmor?

-S obzirom da sam obišla pola planete? omiljena destinacija mi je svaka gde ću imati mir, i da to bude more, bilo koje.

7. Sa kim najradije volite popiti KAFU?

-Definitivno volim kafu da pijem sa mojim ćerkama, sa Natašom Djordjević i sa malim brojem drugarica. U mojoj blizini isključivo biram da budu osobe koje su iskrene i nisu toksične.

8. Od društvenih platformi , imate i najviše koristite?

-Društvene platforme su nužno zlo i ja ih ne volim, ali nam je nekako nametnuto da moramo tako da funkcionišemo kada je propaganda u pitanju. Da se bavim drugim poslom, ne bih imala društvene mreže. Instagram i FB postoje kao moji oficijalni nalozi, ja to kontrolišem kad stignem, ali većinu posla obavljaju moji administratori.

9. Kako komentarišete rijaliti igrače, vidite li sebe u tome?

-Ne gledam rijaliti uopšte, ne volim taj vid eksponiranja, sebe apsolutno ne vidim u tom formatu.

10. Omiljeni grad i zašto ?

-Znam za jedan grad, zove se Beograd…Rođena sam u Beogradu i u njemu se nalaze svi oni koje volim. “Svuda idi, pođi, kući svojoj dođi.”

11. Omiljeno jelo i piće?

-Ja jednostavno volim da jedem. Volim i da kuvam. Jeste da se to često odražava na moju kilažu, ali šta da radim. Ono što najviše volim i što me i najviše uništava su slatkiši. Od “normalne” hrane volim piletinu, salate, paste i domaća jela. Kad je piće u pitanju, ja sam kafemanijak, uz obaveznu vodu.

12. Na Vašem emocionalnom partneru najviše Vas privlači ?

-Nemam emotivnog partnera tako da ne mogu da kažem šta mi se sviđa.

13. Neostvarena želja?

-Kad su želje u pitanju, volela bih da jednog dana imam svoj lokal u kom ću izlagati unikatno rađeni nakit koji sama ručno izrađujem, a da mi pevanje bude hobi.

14. Da možete vratiti vrijeme, šta bi prvo uradili ?

-Da mogu da vratim vreme, ne bih mnogim osobama dozvolila pristup i dopustila da me povrede na bilo koji način, ali sve je to život i zahvaljujući svima njima ja sam postala jaka kao stena. Bilo je mnogo prevara u poslu i životu, mnogo lažnih prijatelja, drugara.

15. Planovi za budućnost?

-U životu sam naučila da ne treba pričati o planovima i planirati jer te ovaj gore vrlo lako demantuje. Treba biti realan, činiti dobro, misliti dobro, biti umeren i postavljati granice, težiti ka ostvarenju cilja radom, a ne da čekaš da ti padne s neba.

Autor: Redžo Beganović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *