Korak ispred!

Na kafi sa ? Ajla Tia Begović

1. Kako je zapravo počela Vaša karijera ?

-Ako pričamo o profesionalnoj karijeri, onda je to svakako moja prva pjesma “Bolji Svijet” snimana 2019. i početkom 2020.Objavili smo je u toku vanredne situacije. Pjesma do sada nije dobila promociju koju zaslužuje, ali nadam se da ću to učiniti u budućnosti.

2. Da li ste u djetinjstvu pokazivali zainteresiranost za Vaš posao?

-Moje prvo pojavljivanje je bilo na dječijem festivalu „Djeca pjevaju hitove“ 2001. godine. nakon čega sam pohađala i završila osnovnu muzičku školu „Avdo Smajlović“ u Visokom. Učestovala sam na brojnim dječijim festivalima, pjevala u vokalno-instrumentalnom ansamblu u kojem smo pjevali od sevdalinki i makedonskih narodnih pjesama do najpopularnijih stranih hitova. 2007. godine bila sam solista dječijeg hora „Princes krofne“ Sarajevo, nakon čega su uslijedila brojna gostovanja na manifestacijama i otvorenjima.

3. Čiju podršku ste najviše imali na samom početku?

-Najveću podršku su mi pružili roditelji, porodica i prijatelji, a najviše od svih, na samom početku, me podržavala moja nastavnica pjevanja u osnovnoj muzičkoj školi Bahrija Šabanović, (naša omiljena “nastavnica Bakica”) izuzetan pedagog, kao i nastavnik Nedim Limo, koji je vodio vokalno-instrumentalni ansambl.

4. Estrada nekada i sada ?

-Mislim da je danas generalno narušen sistem vrijednosti. Međutim, vjerujem da ono što je kvalitetno nađe uvijek svoj put do slušaoca I da će opet doći period kada će se više pažnje posvećivati nekim poučnijim tekstovima, koji imaju više duše. Nekada se ljudi neke muzike zasite, pa požele nešto novo, a i ukusi su različiti, tako da nema pravila.

5. Na kraju dana kada se pogledate u ogledalo šta vidite?

-Hmm jako dobro pitanje. Naša su djela najbolje ogledalo nas samih…mirror, mirror… Smatram, da svako od nas treba često da se preispituje, kao što kaže stih moje pjesme “Ipak biraš nešto za života vijek, dal’ ćeš biti čovjek ili nečovjek” Živim u skladu s onim o čemu pjevam i trudim se da napredujem i u ljudskom i u umjetničkom smislu.

6. Vaša omiljena destinacija za odmor?

-Jako volim Italiju, ali želim posjetiti mnoge zemlje. Kada sam radila maturski rad na temu “Svjetska čuda”, obećala sam sebi da ću posjetiti svaku od navedenih lokacija.

7. Sa kim najradije volite popiti KAFU?

-Najradije volim piti kafu sa mojim najboljim prijateljicama. Biti okružen ljudima sa kojima možeš iskreno i bez interesa da pričaš 2h, a da pri tome niko ni ne pogleda telefon, neprocjenjivo!

8. Od društvenih platformi , imate i najviše koristite?

-Imam Facebook, oficijelnu Facebook stranicu i Instagram. Priznajem tokom vanredne situacije koristila sam društvene mreže više nego inače i pomogle su mi da lakše prevaziđem ovaj težak period koji smo svi imali.

9. Kako komentarišete rijaliti igrače, vidite li sebe u tome?

-Ne pratim niti jedan rijaliti show. Ne vidim sebe u tome, ali svako bira svoj put.

10. Omiljeni grad i zašto ?

-Svako mjesto ima nešto što je specifično i lijepo na svoj način. Ako bih morala da biram svoj omiljeni grad, mislim da ne bih mogla da se odlučim da li je to moje rodno Visoko ili grad u kojem već duže vrijeme živim Sarajevo.

11. Omiljeno jelo i piće?

-Veliki sam ljubitelj tradicionalne bosanke kuhinje i italijanske kuhinje. Volim slastice da pripremam, a i da jedem. Međutim, nastojim zdravo da se hranim. Omiljeno piće mi je voda i voćni cijeđeni sok.

12. Na Vašem emocionalnom partneru najviše Vas privlači ?

-Na prvi pogled najviše me privuče dobar fizički izgled, ali ono što zadržava pored neke osobe je svakako dobar karakter.

13. Neostvarena želja?

-Mnogo nekih lijepih želja imam za sebe i za druge. Živim dan, po dan. Samo da budemo zdravi, pa će se ostale želje ostvariti ako Bog da.

14. Da možete vratiti vrijeme, šta bi prvo uradili ?

-Ne volim da se vraćam na staro. Smatram da trebamo najbolje od sebe da učinimo u tom momentu, koliko je to moguće da ne bi kasnije žalili. Sve ima neki svoj razlog.

15. Planovi za budućnost?

-Bože zdravlja svima nama, prije svega. Ako Bog da nove pjesme su u planu.

Autor: Redžo Beganović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *