Korak ispred!

Na kafi sa ? Ado Gegaj

1. Kako je zapravo počela Vaša karijera?

-Moja karijera je počela iz pozitivne bratske ljubomore. Izoni je bio visok, crn, ljepuškast i jako vješt na hamornici što je oduševljavalo publiku, a pogotovo djevojke u našem gradu. Zbog toga sam odlučio uzeti gitaru i dokazati se najprije sebi, a i drugima. Zaista smo bili nerazdvojni. Osnovali smo bend u kojem su naša sestra Hajrija i Jašar Ahmedovski pjevali. Hajrija i Jašar su ubrzo nakon toga startali svoje karijere. Nakon jednog nastupa u Makarskoj iznenada smo ostali bez pjevačice. Morao sam preuzeti tu ulogu da nam ne bi propala gaža, pa sam tako na plaži učio tekstove pjesama da bih navečer pokazao svoje umijeće. Svidjelo mi se. Vraćajući se iz Dalmacije, svratili smo u restoran “Bagrem” u Konjicu. Blizu našeg stola sjedio je poznati harmonikaš i aranžer Dragan Stojković Bosanac, koji je bio oduševljen Izonijevom harizmom i pričom pa nas je pozvao u Beograd da čuje naš materijal. Bosanac je bio oduševljen onim što je Izoni napravio i time je započela naša saradnja.

2. Da li ste u djetinjstvu pokazivali zainteresiranost za Vaš posao?

-U našoj kući se uvijek pjevalo. Ali kao i svi klinci u mojoj ulici tako sam i ja sanjao da postanem fudbaler, dok sam iz svog dvorišta gledao na stadion Koševo. Oduvijek sam želio da nešto stvaram. Mislim da su me želja za stvaralaštvom i moj takmičarski duh doveli na binu.

3. Čiju podršku ste najviše imali na samom početku?

-Roditelji i moja supruga su me podržavali u svemu što sam radio. Međutim najveći krivac za moj muzički uspjeh i mozak naše produkcije je definitivno moj brat Izoni. Od trnovitih početaka do nevjerovatnih tiraža albuma uvijek smo bili kao jedno. Mislim da je to i razlog našeg uspjeha.

4. Estrada nekada i sada ?

-Neuporedivo. U ono doba nije mogao svako pjevati – nije floskula već surova istina. Morali ste imati talenta, sreće, a najviše ustrajnosti u tome što radite. Danas je to mnogo drugačije. Počevši od činjenice da u doba digitalizacije, svako ima pristup platformama putem kojih može da pokaže svoje umijeće. Što je naravno dobro, jer uslijed dobre konkurencije može samo doći do poboljšanja kvalitete. Međutim, na našoj estradi se desilo upravo suprotno. Ali mislim da se vraća moda i u muzici, tako da ćemo imati šta slušati.

5. Na kraju dana kada se pogledate u ogledalo šta vidite?

-Vidim sretnog čovjeka, zahvalog Bogu na svim blagodatima. Vidim čovjeka ponosnog na svoju porodicu. Vidim ispunjenog čovjeka koji je ostvario sve svoje snove koračajući možda težim i dužim ali ispravnim putem. Ali vidim i čovjeka sa bradom. Neobičan mi je jer ga do sad nisam takvog vidio ali da ti kažem nešto, dobro mu stoji.

6. Vaša omiljena destinacija za odmor?

-Tišina i voda. Moja duša odmara u tišini, a oči dok gledaju vodu. Tako da pokušavam što više vremena da provodim u tišini blizu vode. Zbog toga sam za razliku od mnogih mojih prijatelja imao vikendice na moru ili jezeru, a ne na planinama. Uostalom bolje plivam nego što skijam.

7. Sa kim najradije volite popiti KAFU?

-Dok je bio živ najviše sam volio jutarnju kafu piti sa svojim ocem. Sad mi na jutarnjoj kafi društvo pravi moj najmlađi sin, Danijal. Međutim najzabavnija kafa je sa mojim kumom, bratom – Šućom na crnogorskom primorju.

8. Od društvenih platformi , imate i najviše koristite?

-Društvene mreže su postale sastavni dio svakodnevnice pomoću kojih se informišem, stupam u kontakt sa prijateljima, porodicom i ljudima koji prate moj rad. Mnogo su olakšale komunikaciju. Kad se sjetim telefonskih govornica i kad nestane sitnog novca. Najviše koristim Facebook i Instagram.

9. Kako komentarišete rijaliti igrače, vidite li sebe u tome?

-Zaista ne bih nikad pristao na to jer jednostavno nisam tip za tih formata.

10. Omiljeni grad i zašto ?

-Zahvaljujući ovom poslu sam mnogo putovao. Ali “bilo gdje da krenem o tebi sanjam, putevi me svi tebi vode. Čekam s’ nekom čežnjom na svijetla tvoja, Sarajevo ljubavi moja!” – veliki Kemal Monteno, slava i hvala mu za sve.

11. Omiljeno jelo i piće?

-Naša domaća kuhinja je neizbježna i najviše je volim. Osim toga, najviše volim italijansku klopu. Definitivno kafa. Turska, Cappuccino ili Starbucks. Volim jednostavno dobru kafu.

12. Na Vašem emocionalnom partneru najviše Vas privlači ?

-Osoba koja je uvijek bila uz mene. Bila je zaista ljubav na prvi pogled prije velike slave i karijere. Od početka našeg zabavljanja pa sve do danas me je privlačio njen karakter i veliko srce.

13. Neostvarena želja?

-Što se tiče mog života, zaista je nema. Volio bih samo da se buduće generacije vole onako kako smo se mi voljeli, iskreno.

14. Da možete vratiti vrijeme, šta bi prvo uradili ?

-Ne bih ništa mijenjao jer je sve što se dešavalo imalo neki razlog u mom životu.

15. Planovi za budućnost?

-Najprije nam želim svima zdravlja i ljubavi obzirom da smo napokon shvatili da je to najbitnije. Što se tiče muzičkog plana nam je nažalost pandemija malo pomutila planove. Ali ćemo to nadoknaditi. Slijedeće godine imam povod za proslavu; 35 godina karijere i 45 godina muzičkog stvaralaštva.

Autor: Redžo Beganović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *