Korak ispred!

Mile Kitić: Greškom sam postao pjevač

Folker Mile Kitić iza sebe ima dugu i uspješnu karijeru, a njegova ljubav prema sportu odvela ga je i do muzike.

Pjevač je naime krenuo da upiše fakultet a završio je u kafani.

-Želio sam da budem profesor fizičkog vaspitanja. Otišao sam na prijemni na DIF i tu sam upoznao kolege koje su se bavile muzikom, a tog dana su imale tezgu u nekoj bašti. Otišao sam s njima da pjevam umjesto na prijemni, i tako je sve počelo… Nisam upisao fakultet! – ispričao je Mile.

Iako nije postao profesor, sportom se bavi i danas.

-Dokle god me koljena služe, igrat ću tenis. Tako održavam liniju. Imat ću 22 nastupa zaredom i svi me pitaju odakle mi snage, ali to je od sporta. Idem i na skijanje, ali tenis više volim. Prije bih se odrekao muzike nego tenisa – istakao je Kitić.

Mile Kitić može se pohvaliti zavidnom karijerom i životom na visokoj nozi koji je došao kao rezultat truda i rada tokom nekoliko decenija na estradi, međutim put do uspjeha nije bio lak.

– Rođen sam na selu. U porodici je bilo nas petero djece. Živjeli smo od zemljoradnje. Nismo bili baš siromašni, bilo je hrane, pića, stoke, ali nismo mogli da priuštimo sebi sve što smo željeli, na primjer, dobar bicikl, i tako neke stvari – ispričao je Mile svojevremeno.

-Spavali smo u kući gdje se samo ložila jedna peć, ostale sobe su bile hladne, bez grijanja. Bilo je toga i da sam spavao na mjestima gdje je vlaga, na buđavom dušeku. Nije bilo ni dobre garderobe, ni cipela, ali smo bili zdravi. Zato sam sad zdrav. Bar sam tako čuo da ljudi koji se malo namuče kroz djetinjstvo i život, čak duže žive – prisjetio se pjevač i dodao da je kada je došao u Beograd stanovao kod prijatelja, poznatog fotografa Zorana Kuzmanovića Munje koji je pomogao i mnogim drugim estradnjacima.

–Munja nam je svima pomogao, pogotovo nama iz unutrašnjosti. Spavali smo kod njega i ako nam je trebao novac, Munja je uvijek bio tu za nas – prisjetio se proslavljeni folker.

(Express/grand.online)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *