Korak ispred!

Merlin: Ovo ću prvi put reći. U jednom periodu sam bio teško bolestan

On je za HRT rekao detalje iz svog života, a između ostalog, Merlin se prisjetio i ratnih strahota u Sarajevu.

“Bila je lutrija kad izađete vani hoćete li se uopće vratiti, ili ćete se vratiti kao invalid”, pričao je Merlin i dodao kako su to trenuci koji se ne mogu zaboraviti.

Govorio je i o komšijama, ratnom i post-ratnom vremenu.

Faktor - Coolstyle | Dino Merlin za Faktor: Novi album izlazi na proljeće i  tada krećem na veliku turneju

“Znate, ja sam rođen u Starom gradu u Sarajevu, a prvi susjedi su mi Srbi. Nemam predrasude, i teško je od mene napraviti nacionalista, a kamoli šovinista. Bila je to jedna mala grupa agresivnih ljudi koji ne uvažavaju činjenice, a ogromna većina je pokazala što misli o meni. Za samo nekoliko dana su kupili ulaznice za tri koncerta. Mogli smo ih raditi i više, no to je bilo to za tu turneju”, rekao je Merlin, piše vecernji.hr.

On je krajem 90-ih razmišljao o povlačenju sa scene.

“Ovo ću prvi put reći, u jednom periodu svog života bio sam teško bolestan. Imao sam tešku depresiju, to ne bih poželio nikome. To se manifestiralo tako da me ništa nije interesiralo, ni život ni smrt. To je bio period kad sam bio biljka. Svašta mi je tada padalo na pamet, razmišljao sam i da napustim glazbu. No, odlučio sam nastaviti i 2000. snimio album ‘Sredinom’, na koji sam jako ponosan”, rekao je Merlin.

Izvor: Paparazzo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *