Korak ispred!

Marija posjetila Mustafu koji je spavao ispod mosta u Zenici: Plaćala mu kiriju, račune i obroke za godinu dana!

Pjevačica Marija Šerifović ispunila je obećanje i konačno stigla u posjet Zeničaninu Mustafi Hrustiću za kojeg se pročulo nakon što je objavljen intervju s njim, a u kojem se vidi kako spava ispod mosta u spomenutom gradu.

Marija je sada, pored brojnih obaveza, našla slobodnog vremena i posjetila Mustafu u rodnoj Zenici, a sve je prenosila putem svog YouTube kanala.

Iznenadila je Mustafu i posjetila ga u stanu u koji je nedavno uselio, a obećanje je kao i uvijek ispunila i Mustafi platila kiriju za stan u narednih godinu dana, točnije od kraja kolovoza ove godine do kraja godine. kolovoza sljedeće, 2024. godine.

Uz stanarinu, gazdarici je davala i novac za račune, također za godinu dana.

Nakon Marijine posjete, njen menadžer odveo je Mustafu u obližnji restoran u njegovoj rodnoj Zenici, gdje će, koliko želi, imati besplatne obroke. Točnije, tri dnevno.

– Mustafa je divan dečko, ovakvih primjera sigurno ima na tisuće, ali ako smo mu malo popravili život i olakšali mu život, makar na trenutak, to je to za godinu dana – rekla je Marija i potom se potapšala po srcu i uprla prstom u nebo.

Mustafina životna priča je vrlo teška. Kao sedmogodišnji dječak ostao je bez roditelja, a ljudi koji su se brinuli o njemu odmalena su ga tjerali da zarađuje. Tako je Mustafa izgubio pravo na sretno i bezbrižno djetinjstvo, ali i pravo na školovanje, za što sada plaća cijenu.

– Od svoje sedme godine pjevam na ulici. Moj otac je ubijen. Do špilje smo se spustili autom. Otac nam je umro, ali brat i ja smo preživjeli. Imam ožiljak na licu – započeo je svoju potresnu ispovijest Mustafa.

(Ekskluziva.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *