Korak ispred!

Korisnici Instagrama se mogu pridružiti grupnim chatovima na Messengeru

Nakon što je uveo cross-messaging opciju dopisivanja između Messengera i Instagrama prošle godine, Facebook donosi nove korisne novitete među kojima su cross-app grupni chatovi.

Nova opcija će omogućiti kreiranje grupnih chatova sa kontaktima na Messengeru i Instagramu, a korisnicima će biti dostupne i ankete poput onih u Messengeru u direktnim porukama na Instagramu, kao i cross-app grupnim chatovima ukoliko članovi grupe žele odlučiti gdje će jesti pizzu i slično.

Instagram je dobio i ekskluzivnu novu funkciju pod nazivom Watch Together, a kako bi se koristila, potrebno je započeti video chat u Instagramu, pronaći post koji želite podijeliti i potom kliknuti share dugme i Watch Together opciju. Također, Instagram je dodao neki novi sadržaj američkog DJ-a Stevea Aokija, američkog muzičara Travisa Barkera i američke reperke Cardi B.

Među ostalim novitetima su indikatori tipkanja u cross-app grupnim chatovima za direktne poruke na Messengeru i Instagramu. Facebook je kreirao i nove teme za chatove, AR efekte i stickere.

Nove mogućnosti su već dostupne mnogim korisnicima Instagrama i Messengera.

(Klix.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.