Korak ispred!

Keba u finansijskim problemima: Nije zadovoljan zaradom!

Dok ostali estradni pjevači zarađuju i do 100.00 evra od pregleda na Jutjubu, folk pjevač Dragan Kojić Keba je prethodnu godinu uzeo samo oko 1.000 evra.
Kako pišu domaći mediji, za razliku od većine pjevačevih kolega s estrade koja na godišnjem nivou uzme novac dovoljan da kupi stan srednje kvadrature u prijestonici, Kojićeve se pjesme ne slušaju toliko uprkos tome što je profil dugo reklamirao preko društvenih mreža.

-Keba samo na nekoliko klipova na svom profilu ima milionske preglede, dok na većini pesama ima po nekoliko desetina hiljada pregleda. Da bi se na Jutjubu dobro zaradilo, potrebno je da pesme imaju milione pregleda, zbog čega on malo zarađuje na godišnjem nivou. Prošle godine mu je isplaćeno jedva 1.000 evra iako se nadao da na ovaj način može da uzme mnogo više. Keba je reklamirao svoj kanal najviše na Instagramu, ali, uprkos tome, pjesme nisu toliko slušane – priča izvor i nastavlja:

-Dragan ima milionske preglede na pjesmama “Ne mogu ti ja pomoći”, “Ona to zna” i na pjesmi “Kukavica”, ali ona nije na njegovom profilu, pa od toga nema autorska prava. Za razliku od njega, kolege Tanja Savić, Darko Lazić, Đani, Maja Berović,Ceca i Aca Lukas zarađuju godišnje preko 100.000 evra, a pošto imaju na stotine hiljada sabskrajbera na profilima, dobijaju dodatni novac od autorskih prava.
Keba je u jeku epidemije korona virusa snimao svoju emisiju “Herbarijum” na Jutjub kanalu, ali ni ona nije dobro prošla, pa su pregledi izostali.

-Keba je emisiju zamislio tako što je zvao kolege pjevače da pjevaju s njim različite kavere i da sve dijele na društvenim mrežama, ali to nije zaživjelo. Pregleda ima malo, a poslije nekoliko emisija prestao je sa snimanjem, pa u intervjuima nije pominjao ovaj projekat. Nedavno je promovisao novu duetsku pjesmu s koleginicom Marinom Čokan “Evo ti srce na dar”, ali se, uprkos pompeznoj najavi, nije zavrtela i postala hit. Možda je vrijeme da se Keba penzioniše ili da otvori salon ljepote – priča sagovornik za Srpski telegraf.

(express/alo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *