Korak ispred!

Kafa s limunom za mršavljenje da li djeluje?

Kafa s limunom za mršavljenje najnoviji je trend na TikToku, ali koliko je zdrav i da li djeluje?

TikTok je ovih dana preplavljen videima u kojima se korisnici kunu u novi trend za skidanje viška kilograma. Navodno, šoljica kafe sa sokom od pola limuna ili limete pomaže u sagorijevanju masnih naslaga.

https://www.tiktok.com/@beautify.grmmz/video/6954538402012253446?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id6903947060263060998

Čudesni rezultati koji se na snimcima prikazuju mnoge su ostavili skeptičnim, jer nevjerovatne transformacije zaista djeluju kao prevara. A šta na sve to kažu stručnjaci?

Kafa sa limunom za mršavljenje

Na žalost svih onih koji imaju tegobe sa viškom kilograma, doktori, za početak, napominju da ne postoji magičan napitak koji će vam pomoći da smršate preko noći.

Sa naučne tačke gledišta, zapravo, nijedna namirnica ne sagorijeva masne naslage sama od sebe. Kafa zaista ubrzava metabolizam, ali su to neznatne promjene po tijelo. S druge strane, limun povoljno djeluje na imunitet, takođe poboljšava metabolizam, a u kombinaciji s tečnošću (uglavnom sa vodom) hidrira tijelo.

Iz svega navedenog, ne čudi što bi mnogi pomislili da ova kombinacija zaista pomaže u mršavljenju.

Međutim, jedini način da tranformišemo svoju figuru i da izgubimo višak kilograma jeste izbalansirana ishrana i fizička aktivnost, saglasni su stručnjaci.

(Ljepotaizdravlje.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *