Korak ispred!

Jelena Rozga na terapiji beta blokatorima: Pjevačica otkriva kako je živjeti s tahikardijom!

Jelena Rozga, pevačica, u intimnom razgovoru govorila je o svojim zdravstvenim problemima i o stresu s kojim se susreće tokom karijere.

– Danima prije osjećala sam da nešto nije u redu, ali sam mislila da je u pitanju stres i premor jer je bio januar, a prethodna godina mi je bila i te kako naporna. Taj dan kad mi je dijagnostifikovana tahikardija srce mi se toliko uzlupalo da sam se prepala kako ću se samo srušiti – ispričala je Rozga.

Probleme sa srcem, otkrila je nakon jednog iznenadnog napada koji je sve promijenio.

– Najvažnije je da se što manje uzrujavam i to ne samo zbog srca, nego i štitne. Nakon te epizode u januaru 2018. nisam imala većih problema. Do sada sam sve koncerte u protekle tri godine odradila bez problema. Zahvaljujući terapiji i disciplini fizički se osjećam odlično. I dalje gotovo dva sata mogu pjevati i plesati sa svojom publikom – rekla je pjevačica.

Ona je posljednje tri godine na terapiji beta blokatora zbog srca, a već godinama ima i problema sa štitnom. Radi se o hormonskoj terapiji zbog koje svakog jutra pije tablete. A probleme je otkrila 2006. godine.

– Budila sam se umorna, stalno sam osjećala umor i gubila sam na težini. Otišla sam kod ljekara i dobila dijagnozu. Ubrzo sam počela piti lijekove, nekad je teško tako živjeti, nekad lakše.

Ti problemi uvelike utiču na njeno raspoloženje, a u kombinaciji sa stresom, sve se oteža.

– Najgore mi je kad se dogodi dan kad imam snimanje, a ja sam potpuno natečena. Ne prepoznajem svoje ruke. Dobro, to je najmanje bitno jer ruke uvijek možeš sakriti, ali moji kapci, oči, usta… Potpuno znam biti neprepoznatljiva – iskrena je Rozga za “Gloriu”.

(Express/alo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *