Korak ispred!

Iz Crvene jabuke se oglasili nakon što su koncertom u Beogradu razbjesnili Srbe

Nakon što su razbjesnili Srbe koncertima u Beogradu usred pandemije, iz Crvene jabuke oglasili su se na svom Facebook profilu.

“Zahvaljujemo se svim posjetiocima koji su uz poštovanje svih epidemioloških mjera prisustvovali našim koncertima u Kombank dvorani i na podršci kolega!”, napisali su uz fotografiju s koncerta.

O koncertima se oglasila i srpska premijerka Ana Brnabić. “Mi ćemo razgovarati s predstavnicima Grada Beograda da vidimo kako se to dogodilo i inzistirat ćemo da se svi koncerti otkažu. To je suprotno svim pravilima i mjerama i tražit ćemo da se organizatori kazne. To nije kazališna predstava ili neki kulturni događaj”, rekla je ona na presici.

Podsjećamo, bend Crvena jabuka održao je sinoć drugi po redu koncert u Beogradu. Na ulazu u Kombank arenu mjerena je temperatura, kapaciteti su bili smanjeni, a u publici su držali distancu, koliko je to uopće bilo moguće tokom koncerta, pišu srpski mediji.

Frontmen benda Dražen Žerić Žera izjavio je da će se koncerti održati prema svim propisanim epidemiološkim mjerama, no mnogim građanima Srbije danas nije jasno da se koncerti uopće održavaju u vrijeme kada epidemiolozi zahtijevaju najoštrije mjere kako bi suzbili novo povećanje broja zaraženih. Mnogi su zbog toga reagirali na društvenim mrežama.

Blic piše da se Kombank arena pozvala na propise koji se odnose na ustanove kulture, i konkretno na kazališta, što nije slučaj kada je riječ o koncertima.

“Za ovakve događaje neophodna je suglasnost Kriznog štaba što nisu imali”, rekao je izvor za Blic.

Izvor: Krtice.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *