Korak ispred!

ISAK SE PRISJETIO STUDENTSKIH DANA! Živio od 50 KM mjesečno!

Prisjećajući se svojih početaka, pjevač je otkrio kako je ostavljao svoj broj telefona redom po lokalima, ali nije imao sreće
Isak Šabanović je još za vrijeme studija imao ogromnu želju da stane na scenu, pa zapjeva i zasvira sa svojim bendom. Međutim, kako je objasnio u jednoj ispovijesti, to mu se nikako nije dalo u tom periodu.
Čak je i ostavljao svoj broj telefona po lokalima u Podgorici – ali pozivi nisu stuzali. Jedan gazda je i bacio pjevačev kontakt u smeće, a on se i oko toga svojski bio potrudio. Naime, napravio je vizitke s logom koji i dan-danas koristi. Svakako, baš nije imao sreće.

Imali smo čas kako da u Fotoshopu napravimo vizitkarte i ja sam sa profesorom napravio svoju. S jedne strane je pisalo „Live music (uživo muzika) Isak Šabanović” i broj telefona, a s druge je bio moj logo, koji sam sam napravio tokom faksa i koji i dan-danas stoji na mom stalku – počeo je svoju priču Isak, koji je, prema napisima, inače, tada znao i mjesec dana da „izgura” sa svega 20 evra.

Tako ja sa društvom odem u kafić da pijem kafu i ispod računa ostavim vizitke u nadi da će me neko angažovati da pjevam. I naravno, nikad niko nije zvao – nastavio je on, koji je čak i sam radio po lokalima, prao sudove, bio šanker, samo da se što prije domogne mikrofona.

(EXPRESS/ALO)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *