Korak ispred!

Halid Bešlić o nesporazumu sa Goranom Bregovićem na snimanju filma „Karaula“

Bešlić i Bregović dugi niz godina su na muzičkoj sceni, gdje su, svako u svom žanru, izgradili uspješne karijere.

Halid se pojavljivao u nekoliko domaćih filmova, a sada se osvrnuo na te saradnje:

„Ja se družim sa sarajevskim filmadžijama, u raji smo. Znamo se godinama. Ademir Kenović je čovjek koji me je najviše oko filmova angažovao, pa onda Pjer Žalica, pa Srđan Vuletić. Upoznao sam i Rajka Grlića, tu sam imao ulogu u filmu ‘Karaula’, tu sam malo glumio. Bio sam u seriji ‘Ubice mog oca’, tu je pjesma ‘Ja bez tebe ne mogu da živim’.“

Bešlić je govorio i on anegdoti sa kolegom Goranom Bregovićem, koja se dogodila na snimanju fima “Karaula”, u kome se slavni pjevač pojavljuje kao muzičar u jednoj kafani.

“Trebalo je da snimim pjesmu ‘U meni jesen je’ za film ‘Armin’ Ognjena Sviličića. Ja odem u studio Gorana Bregovića, došao sam da snimim novu pjesmu. Kad oni puštaju pjesmu mog imenjaka Halida Muslimovića ‘Moj jarane, jarane, jarani smo mi’, i ja kažem šta je ovo. Kaže Goran rekao da to otpjevamo. Pitam gdje je Goran, kaže otišao negdje na Tajland gdje li je bio, negdje u Kini, ne znam. Zovnem ga preko telefona, on me zamoli kaže: ‘Joj, molim te, izvini, otpjevaj to, nisam stigao da uradim. Spasavaj me.’ A ja bio ljut. Kažem, ali ovo je Halidova pjesma, a on meni oni hoće da je ti pjevaš. I tako malo ljut otpjevam”, rekao je Bešlić.

Pjevač je rekao mu je ponuđeno da se i o njemu snimi film, ali on smatra da je to nepotrebno raditi dok je živ.

“Nudili su mi da o meni snime dokumentarni flm. Šta će mi to dok sam živ. Poslije kad ko bude htio neka snima”, rekao je Halid.

On se osvrnuo na film “Toma” i istakao je da mu se ovo ostvarenje jako dopada.

“Pitali su me šta mislim o filmu ‘Toma’. Rekao sam da je odlično, ali da malo fali sarajevskih dana Tome Zdravkovića”, ispričao je Halid Bešlić.

(express/novars)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *