Boom Portal

Korak ispred!

Filozofske misli Kemala Malovčića: DANAŠNJE ZVIJEZDE VIDIM KAO KONOVARICE ILI VOZAČE KAMIONA

Slavni Kemal Malovčić koji ima brdo hitova, nakon duže od pet decenija aktivnog bavljenja estradom, malo je usporio. Nije se umorio, ali mu je sve pomalo dosadilo. Uz to vodio računa i o zdravlju, jer je prešiošao 70 ljeta.

Nije ni oduševljen današnjim estradnim slikama i prilikama. A nema ni novca, kao nekada, kada je za jednu noć znoo zaraditi čitavo bogatstvo.

“Romske svadbe u Italiji bile su najplaćenije. Tu je bilo novca, bogataši su pravili svadbe i novac je samo pljuštao. Sjećam se da smo jednom prilikom Jasmin Muharemović, Zlata Petrović i ja uzeli preko 100.000 maraka za samo jedno veče. Prije nekoliko godina u Novom Pazaru sa kolegama smo na bakšišu, takođe, puno zaradili, oko 48.000 eura, plus honorar koji smo dogovorili za to veče.- prisjeća se Malovčić.

Kemal tvrdi kako mlađe generacije danas žele da postanu zvijezda preko noći sa samo jednim hitom.

“Mladi ljudi moraju znati gdje im je mjesto. Ne možete sebe zvati zvijezdom, a imate jednu pjesmu. Pjevaju moje i Sinanove pjesme. Nikada u životu nikome nisam rekao da sam zvijezda, a bio sam i na vrhu i na dnu. Zato mislim da će mnogi od današnjih nazovi zvijezda, uvrzo uzeti metlu u ruke i ili otići u konobarice. Ove današnje “silikonke” I jesu za konobarisanja, zgodne su i imaju obline, a mlađi pjevači neka uzmu da voze kamione, svakako je nestašica vozača – kaže legendarni pjevač. 

(Najporatl.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *