Korak ispred!

Evo ko će naslijediti austrijsku penziju legendarnog Džeja

Nada Ramadanovski, bivša supruga pokojnog Džeja Ramadanovskog, ispunjava sve zakonske uslove da naslijedi njegovu penziju koju je za života stekao i primao iz Austrije.

On je, prema ranijem pisanju medija, ostvario pravo na mjesečnu naknadu od 1.500 eura na ime invalidske penzije, nakon što je u Beču prije tri godine imao tešku operaciju srčanih zalistaka. S obzirom na to da je godinama plaćao porez i socijalno osiguranje u Austriji, pjevač je dobio više nego pristojno mjesečno primanje. Sada, prema tamošnjem zakonu, Džejova bivša supruga Nada ima pravo da naslijedi njegovu penziju. To je potvrdila i Nevena M. Marković, advokatica iz kancelarije dr Gvozden Grgur.

– Porodične penzije u Austriji odobravaju se preživjelom supružniku, a odnosi se i na razvedenog supružnika i djecu umrlog roditelja, ako su ispunjeni propisani uslovi. Razvedeni supružnici imaju pravo na porodičnu penziju udovca do momenta dok ne zaključe novi brak, ako je osiguranik u trenutku smrti imao obavezu da im plaća izdržavanje, odnosno alimentaciju koja je prispjela prije razvoda braka. U ovom slučaju je visina penzije ograničena do visine mjesečnog izdržavanja i ne može biti viša dosuđena – kaže pravnica i objašnjava koje uslove mora da ispuni Nada Ramadanovski da bi stekla Džejovu penziju.

Stan u kom je živio sa Andrijanom ostaće njoj.

IZVOR: Boom Portal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *