Korak ispred!

Đorđe Balašević je iza sebe ostavio neprocjenjivo blago: Šta će porodica uraditi, donijeli su odluku

Kantautor Đorđe Balašević za života je objavio više stotina pjesama, dva romana i zbirku poema, iza sebe je ostavio mnoštvo neobjavljenog materijala koji bi uskoro mogao da ugleda svjetlost dana.

Naime, kako je ispričao izvor blizak porodici pokojnog pjevača, Balaševići navodno razmatraju da sve neobjavljene pjesme i priče koje je pisao posljednjih godina sakupe na jednom mjestu i posthumno ih objave u knjizi.

– Đorđe je bio rođeni pjesnik i cijeli život je pisao. Inspiracije mu nikada nije manjkalo, pisao je prirodno i spontano, kao što neko diše. Sve je umio da stavi u stih, bilo ozbiljan ili šaljiv, a njegove pesme pronašle su lako put do srca brojnih ljudi – kaže izvor i dodaje da ne čudi što je iza Balaševića ostalo mnogo neobjavljenog materijala.

 Još ne možemo da pretpostavimo o kolikom broju neobjavljenih pjesma je riječ. Zaostavština Đorđa Balaševića tek treba da se sredi, ali sigurno je da će njegova porodica izdati makar jednu njegovu knjigu posthumno. Tim prije što su se svi složili oko toga – rekao je izvor i objasnio da će se u prvoj zbirci pjesama naći one koje je pisao neposredno pred smrt.

 Riječ je o posebnom djelu koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Đorđe je pisao u turbulentnim i teškim životnim situacijama, što objašnjava razlog dosadašnjeg čuvanja tog materijala. Posljednjih mjeseci bio je posebno inspirisan nesvakidašnjom situacijom u svijetu koja je u ogromnoj meri uticala na društvo, ali i na posao svih umjetnika. Volio je život i nije mogao da se pomiri s tim da je za manje od godinu dana u tom trenutku svijet dobio potpuno drugačiju dimenziju. Balašević je svoja osjećanja najlakše mogao da opiše kroz stihove, a to je i radio gotovo do kraja svog života – priča izvor i dodaje da će sređivanje Balaševićeve zaostavštine biti dug proces.

– Tek kada prođe izvesno vrijeme, porodica planira da se pozabavi sređivanjem neobjavljenog materijala. Taj proces će vjerovatno potrajati jer je teško da se u gomili pjesama izaberu one koje će biti objavljene – kaže izvor, prenosi “Alo!“.

Izvor: Haber.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *