Korak ispred!

DOBILE DRUGU ŠANSU: Djevojke iz grupe “Hurricane” će nas predstavljati na Evroviziji 2021. godine

Popularna muzička grupa “Hurricane”, koju čine Sanja Vučić, Ksenija Knežević i Ivana Nikolić, predstavljaće Srbiju na ,,Pjesmi Evrovizije” 2021. godine. Pobjednice ovogodišnje Beovizije su dobile drugu šansu da nastupe pred evrovizijskom publikom, ali ovog puta sa drugom pjesmom.

Nakon otkazivanja „Pjesme Evrovizije“ prvi put u istoriji takmičenja zbog pandemije koronavirusa ove godine, mnoge zemlje učesnice odlučile su da svojim izabranim predstavnicima ponovo ponude da ih predstavljaju i sljedeće godine, što su mnogi od njih i prihvatili, piše RTS.

Tome se priključuje i Srbija u čije ime će pevati grupa „Hurricane“, koja je već nakon pobjede na „Beoviziji“ osvojila srca velikog broja evrovizijskih fanova koji mjesecima priželjkuju informaciju da se popularni trio vraća na Pjesmu Evrovizije. 

Novo takmičenje sa „starim“ predstavnicima ipak ne dozvoljava predstavljanje zemlje istom pjesmom, što znači da će svaka zemlja ponovo morati da prođe kroz proces izbora kompozicije.

RTS će u narednom periodu razmatrati kompozicije za uži izbor iz koga će u specijalnoj emisiji na Prvom programu RTS-a publika svojim glasovima izabrati pjesmu kojom će „Hurricane“ predstavljati Srbiju na Evrosongu.

Poslednja opcija organizatora, ukoliko epidemijska situacija ne bude povoljna, predviđa da se Pjesma Evrovizije održi iz Roterdama, ali da svi učesnici pjevaju iz svojih država – ovaj model već se pokazao kao uspješan na nedavno završenoj Dječjoj pjesmi Evrovizije.

Održavanje Evrosonga zakazano je za 18, 20. i 22. maj 2021. godine.

Izvor: Idjtv.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *