Korak ispred!

Dino Merlin otkrio da je bio teško bolestan: Ovo ne bih poželio nikome

Bosanskohercegovački kantautor Dino Merlin gostovao je sinoć u emisiji “U svom filmu”, gdje je govorio o svojoj dugoj i uspješnoj karijeri, ali i otkrio mnoge nepoznate detalje iz svog života. Prisjetio se i perioda kada je radio u fabrici ležajevaVogošća.

– U pauzi bih zapisivao stihove na papir, a kolege su mi se smijale. Rekao sam im da će me jednog dana gledati na televiziji, da ću biti slavan – ispričao je Dino u emisiji.

Novac koji je zaradio uložio je u studio i privatno snimio album dok je ostalo, kako se kaže, historija. Merlin,je rođen u Sarajevu, te se također prisjetio i ratnih dana, kad je gledao kako mu umiru kolege, prijatelji i menadžer.

-Bila je lutrija kad izađete napolje hoćete li se uopće vratiti” – rekao je Dino.

Govorio je i o filmskoj priči sa svojom suprugom Amelom Dervišhalidović, čiji su roditelji bili protiv njihovog braka. Kaže kako ju je doslovno “ukrao” od roditelja. Priznao je i da je krajem 90-ih razmišljao o povlačenju sa scene.

-Ovo ću prvi put reći, u jednom periodu svog života bio sam teško bolestan. Imao sam tešku depresiju, to ne bih poželio nikome. To se manifestovalo tako da me ništa nije interesovalo – ni život ni smrt. To je bio period kad sam bio biljka. Svašta mi je tada padalo na pamet, razmišljao sam i da napustim muziku. No, odlučio sam da nastavim i 2000. snimio sam album ‘Sredinom’, na koji sam jako ponosan”, ispričao je Merlin, koji je istakao i kako se nada da će veći koncerti biti mogući 2022. godine.

Izvor: Krtice.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *