Korak ispred!

Dino Merlin objavio spot za pjesmu “Dođi” koju je snimio sa Senidah

Dino Merlin je u novogodišnjoj noći premijerno objavio videospot za pjesmu “Dođi” koju je snimio sa popularnom Senidah.Nakon što su na društvenim mrežama i platformama od kraja oktobra pjesma “Mi” i videospot zabilježili više od 13 miliona pregleda, nova pjesma se očekivala s još većim nestrpljenjem, a radi se o duetu Dine Merlina i Senidah.

Videospot za pjesmu koju je napisao Dino Merlin sniman je u Sarajevu i Lukomiru, a režirala ga je slovenska rediteljica Kukla koja je radila i videospot za pjesmu “Mi”.

Videospot za duet sa Senidah je premijerno predstavljen u okviru novogodišnjeg online koncerta Dine Merlina koji se emituje večeras od 21:00 sat, kao ekskluzivni sadržaj koji su BH Telecom i Samsung pripremili za pretplatnike Moja TV i Moja webTV servisa.

Koncert je realiziran kao svojevrsno putovanje od apokaliptične stvarnosti do nade pa je repertoarom novih i starih pjesama, nekih napisanih i prije tri desetljeća, Dino Merlin na svoj način reflektirao trenutna zbivanja u Bosni i Hercegovini i regiji. Migrantska kriza u našoj zemlji, tragedija koja je zadesila Hrvatsku, pandemija te nesigurna sutrašnjica obilježile su prethodnu godinu koja je donijela nadljudske izazove za migrante, žrtve zemljotresa, oboljele od korone – ali je bh. umjetnik svojim repertoarom podsjetio na ljubav i saosjećanje koji su uvijek dobar početak.

“Na ispraćaju godine koja je zaustavila i promijenila svijet, želim poručiti da ne smijemo gubiti nadu i da nije dovoljno samo vjerovati da dolaze bolji dani, naročito za one iza kojih su loši dani, mjeseci i godine – Mi moramo djelovati, marljivo radeći i pomažući drugima pomoći ćemo sebi da dočekamo bolje dane za sve. Sada više nego ikad moramo biti MI”, kaže Dino Merlin.

Sam novogodišnji show Dine Merlina je postavio nove standarde produkcije virtuelnih odnosno TV koncerata, a Merlin je otišao korak dalje opremajući repertoar novim video ruhom, kreirajući svaku pjesmu kao priču za sebe uz majstorsku realizaciju velikog tehničkog tima. Uz bh. kantautora i njegov bend, u showu su nastupili i gosti.

Sudeći po onome što smo čuli i vidjeli, pjesma “Dođi” će biti još jedan veliki hit, jedna od onih pjesama koja je došla da ostane.

Novogodišnji koncert Dine Merlina “Mir svim dobrim ljudima” u saradnji sa BH Telecom i Samsung bit će dostupan na platformi Moja TV do kraja januara.

(Boom/Bstv.news)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *