Korak ispred!

Bane Bojanić otkrio kako je postao pjevač!

Bane Bojanić, sin popularnog pjevača Miloša Bojanića gostovao je u emisiji “Grand magazin” gdje se prisjetio početka svoje karijere i otkrio jednu zanimljivu anegdotu kako je uopšte počeo da se bavi pjevanjem.

Bane je otkrio da je sticajem okolnosti i usljed jednog događaja počeo da pjeva i kasnije snimio velike hitove poput “Samo pijan  mogu da prebolim” i “Pola vino pola voda” koji su obeležili njegovu karijeru.

– Do 18. godine nisam uopšte slušao narodnu muziku. Otac pre kada dođe kući i donese kasete i kad familijarno preslušavamo nov materijal, ja izađem iz kuće. On poludi, a ja mu kažem: “ja to ne slušam”… Ja sam slušao Čolu, Merlina, Riblju čorbu, nešto od strane muzike… – prisjetio se Bane i dodao:

– Kad sam počeo da izlazim, svo moje društvo izlazilo je u kafane gdje je narodna muzika i onda sam i ja izlazio sa njima. Tu sam upoznao taj moj bend sa kojim sam počeo da radim. Poslije 6 mjeseci izlaženja sa njima i druženja, jedno veče pjevač ide, pakuje mikrofon, svađa se čuje i kažu mi “treba nam pjevač, ajde pitaj Miloša, imamo dogovorene dobre tezge sad nam pjevač ode…” i ovaj jedan gitarista me pita “a kako ti pjevaš?”, ja kažem “ne znam, nikad nisam probao” i on kaže “dođi sutra na probu”. Meni je to bilo interesantno, i izazov i tako sam počeo da pjevam.

– Oni mi napišu par pjesama koje su tad bile aktuelne, prva pjesma koju sam ja otpjevao bila je “Hej otkad sam se rodio” od Sinana Sakića. Oni mi posle kažu “hajde da se dogovorimo, ti nama da pomogneš preko tvog oca i poznanstva sa Saletom i Brenom da uradimo cd za “Zam” a mi ćemo tebi da pomognemo da naučiš da pjevaš” i ja odmah pružio ruku i tako sam počeo da pjevam – otkrio je on.

Izvor: Paparazzo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *