Korak ispred!

Ako niste jutarnji tip, uz ove savjete možete to lako postati

Ako niste među onima koji vole rano ustati i kojima su jutra najproduktivije doba dana, ne očajavajte jer uz ovih nekoliko trikova i vi to možete postati (naravno ukoliko želite i imate uopće potrebu za time)… 

Ako često ustajete rano, to vam postaje rutina i svaki dan je sve lakše, međutim, imate li problema s ranim ustajanjem, možda vam tijelo pokušava nešto reći. Zato vam donosimo nekoliko savjeta koje možete probati prije nego se etiketirate kao “nisam jutarnja osoba”.

Hidratizacija

Nedostatak vode u vašem tijelu može biti početak mnogih problema, a jedan od njih je i ranojutarnje buđenje. Razmislite koliko ste vode jučer popili, možete li se sjetiti je li to bilo više od tri čaše vode? Ako je toliko ili manje, to ukazuje na problem. U mozgu će vam se preko noći smanjiti količina krvi, a time i kisika što otežava buđenje. Probajte popiti dvije litre vode dnevno i vidjet ćete da vam neće biti potrebno pet alarma kako biste ustali na vrijeme.

Vježbajte

Kao i s vodom, nije nekakvo novo otkriće da vježbanje pomaže kod puno toga pa tako i s buđenjem. Kad pravilno potrošite svoju energiju, otići ćete ranije leći, a onda i lakše ranije ustati. Ako nemate vremena ni snage za teretanu, započnite sa sitnim promjenama pa za početak hodajte.

Slušajte svoje tijelo

Tijelo nam svakodnevno šalje brojne poruke, ali ih obično većina nas ignoriše. Glavobolje, bol u leđima, problemi s koncentracijom su znakovi da tijelu treba pomoć. Ovo su obično znakovi da se odmorite. Naspavajte se! Ako je tako probajte leći ranije nego inače ili pak pokušajte odmoriti barem sat vremena tokom dana. Brinite o sebi jer samo zdravi i puni energije moći ćete obavljati ono što trebate.

Izvor: Ljepotaizdravlje.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *