Korak ispred!

Za njim su ludovale žene širom svijeta, a veliki zavodnik iz “Dinastije” danas izgleda ovako

Džejms je glumio Džefa Kolbija, a na audiciji se zapravo javio za ulogu Stivena Karingtona.

Mnogi se još dobro sjećaju vremena kada su iščekivali nastavke kultne serije “Dinastija”te pratili intrige bogate porodice Karington (Carrington) koja je “zavela” cijeli svijet. I dok je muški dio gledateljstva uzdisao za Heder Lokler (Heather Locklear), Ketrin Oksenberg (Catherine Oxenberg) ili Pamelom Su (Sue) Martin, žene su imale svoje muške favorite u jednoj od najpopularnijih sapunica svih vremena. Među njima je bio i Džon Džejms (John James) u ulozi Džefa Kolbija (Jeff Colby).

Osamdesetih nije bilo “Sinova anarhije”, “Sopranosa”, “Breaking Bada” niti “Igre prijestolja”, ali se zato nisu propuštali nastavci “Dinastije”. Prva epizoda je počela s prikazivanjem 12. januara 1981..

Džejms je glumio Džefa Kolbija, a na audiciji se zapravo javio za ulogu Stivena Karingtona (Steven Carrington). Producenti su zaključili da je za njega bolja uloga jednog od pripadnika neprijateljske porodice Karington. Bio je u disfunkcionalnom braku sa Felon (Fallon) Karington, iako je njena majka bila njegova maćeha.

Anderson je rođen 1956. u Mineapolisu i sin je popularnog radio-voditelja Herba Oskara (Oscar) Andersona, a brat Herb Anderson je kao i Džon završio u glumi. Završio je akademiju dramskih umjetnosti na Menhetnu.

Najveću slavu donijela mu je upravo uloga u “Dinastiji”. Prije nje ostvario je uloge u serijama “Fantasy Island” (1977) i “The Love Boat” (1976). Nakon “Dinastije” glumio je u spin-off “The Colbys” (1985). Nakon toga se povukao iz glumačkog svijeta a onda je dobio ulogu u akcijskom trileru “Icebreaker” (2000) .

Odbio je učestvovati u programu “Dynasty Reunion Special” 2006. godine te izjavio:

“Mislim da je najbolje pustiti ljude da nas se sjećaju kakvi smo bili, a ne kavi smo sada”.

Godine 2018. glumio je u Halmarkovom “Christmas Campuu” i bio producent znanstveno-fantastičnog filma “Axcellerator”.

Danas sa suprugom, bivšom Miss Australije 1978. Denis Kauard (Denise Coward) i njihovo dvoje djece živi u Los Anđelesu. Kćerka Lora (Laura) je pobjedila na “America's Next Top Model” 2012. godine i krenula očevim stopama. Pojavila se u filmu “Hello Ladies”.

IZVOR:Boom Portal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *