Korak ispred!

U toku pripreme za sjednicu bh. fudbalske vlade: “Zmajevi” naredne sedmice dobivaju novog selektora

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine bi iduće sedmice trebao donijeti konačnu odluku oko izbora novog selektora naše reprezentacije

U 2021. godinu ćemo ući bez selektora nogometne reprezentacije BiH

Medijske špekulacije

– U toku su pripreme za zakazivanje sjednice Izvršnog odbora koja će biti vrlo brzo, javlja naš izvor, koji je visokopozicionirani član Komisije za izbor selektora i Izvršnog odbora NSBiH, te dodaje:

– Hoće li sjednica biti u ponedjeljak, utorak ili srijedu, još ne znamo, ali sigurno će biti naredne sedmice.

U medijima se non stop-pojavljuju neka nova imena – od danas je navodno kandidat i švicarac Uli Forte…

– I ja sam to vidio u medijima, ali nemam tu informaciju. To je možda objavljeno da se dodatno “zatalasa”… Zvanično, ja tu informaciju nemam, niti je ko to predložio, niti… Ne znam odakle ta informacija? Neko je to plasirao u medije iz sebi poznatih razloga.

Znači, zvanično ostaju dva kandidata – legendarni Sergej Barbarez i Bugar Ivailo Petev (Ivaylo).

– Da, trenutno je tako. Nemamo nikakvih drugih, zvaničnih prijedloga, što ne znači da se ne bi moglo desiti da se na samoj sjednici Komisije pojavi i neko treći. Uglavnom, mi radimo na pripremi nastavka sjednice koja je prekinuta. Znači, to je nastavak. Nastavit ćemo sjednicu po dnevnom redu… Kako će naredna sjednica odvijati ili završiti, ne znam(o), ali trenutno radimo na njenoj pripremi i u narednoj sedmici očekujemo konačnu odluku.

Jednoglasna odluka

Na nastavljenoj sjednici Izvršnog odbora za konačnu odluku neophodno je 11 glasova…

– Mi radimo sve da postignemo koncenzus, odnosno da odluka bude jednoglasna, kao što je to bio slučaj uvijek do sada. A da bi se donijela odluka mora biti minimalno 11 glasova. Nadam se da ćemo postići koncenzus, optimista je naš izvor.

Navodno, Bugar Petev je i dalje veliki favorit selektorske križaljke NSBiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *