Korak ispred!

SPUSTILI CIJENU, OTKAZUJU IM NASTUPE! Jala Brat i Buba Koreli na korak od propasti!

Reperi Jasmin Fazlić, poznatiji kao Jala Brat i Amar Hodžić kog publika poznaje pod nadimkom Buba Koreli u posljednje vrijeme bili su prinuđeni da spuste cijenu nastupa, kao i da otkažu koncerte zbog manjka interesovanja, a mnogi sve to povezuju s tim što im je već godinu dana zabranjen ulazak u Srbiju.

Buba i Džala posljednjih pet godina bili su među najpopularnijim izvođačima u regionu, nastupali su u svim državama bivše Jugoslavije gdje se sluša njihova muzika. Koliki su uticaj imali na omladinu, govori i podatak da su u nekim anketama bili visokokotirani kao idoli tinejdžera, a na društvenim mrežama imali su obojica po pola miliona pratilaca. Za jedan nastup u početku su uzimali 10.000 eura, ali je taj iznos vrlo brzo porastao na 15.000 eura.

– Vrlo često su pjevali u Beogradu, nekada i po dva puta mjesečno, što, kada se sabere sa nastupima u ostatku Srbije, bude i po osam ili deset tezgi za mjesec dana. Prostom računicom dolazimo do podatka da su njih dvojica samo od toga zarađivali 120.000 mjesečno. Po procenama to znači da su Buba i Džala ostali bez više od milion eura jer godinu dana ne mogu da kroče u našu zemlju, pa samim tim ni da nastupaju.

– I to nije sve. Osim što ne mogu da dolaze ovde i pjevaju, ni njihova muzika više nema popularnost kao ranije. Najviše su za to zaslužni muzički kanali koji ne emituju njihove spotove, što se odrazilo na to da posljednji album Džale Brata “Futura” prođe gotovo neopaženo u regionu. Jedan poznati estradni menadžer za Kurir kaže da reperi iz Sarajeva sada uglavnom pjevaju u Bosni i Hercegovini, ponekad u dijaspori, a u Crnoj Gori su sve manje traženi. Nedavno su imali tri zakazana nastupa u jednom poznatom klubu u Budvi, održali su dva, ali je bio mali odaziv publike, pa im je treća tezga otkazana. Kuriru je potvrđeno iz jednog kluba u Crnoj Gori da su za nastup tražili 10.000 eura, a bili su spremni i da spuste cijenu.

(Informer.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *