Korak ispred!

Ronaldo ima više pratitelja na Instagramu nego svi engleski klubovi zajedno

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo najpraćeniji je sportista na Instagramu sa 253 miliona pratilaca, a ta cifra nadmašuje cjelokupan broj fanova svih engleskih klubova na istoj društvenoj mreži.

Juventus - Lazio

Nogometaš Juventusa daleko je ispred ostalih najpraćenijih sportista iz raznih sportova kao što su Rafa Nadal (10,3 miliona), LeBron James (77,1), Valentino Rossi (9,8), Leo Messi (177), Tom Brady (7,8) ili Habib (26,6), a Portugalac ima više pratitelja od svih klubova zajedno iz Premiershipa – najpraćenije nogometne lige na svijetu.

Vodeći u Engleskoj je Manchester United sa 38,6 miliona pratitelja, a slijede Liverpool (29,5) i Chelsea (24,8). Najmanje se prati Burnley sa 352.000, četiri hiljade manje od West Bromwicha. Manchester City i Arsenal variraju između 20 i 25 miliona, Tottenham gotovo deset (9,6), Leicester pet (4,7), a službeni profil prvenstva dostigao je 43 miliona pratitelja.

I kada se sve to izračuna, Englezi imaju “svega” 202 miliona naspram 253 miliona Ronaldovih pratitelja.

Nevjerovatan podatak koji potvrđuje da je portugalski superstar mašina za novac, a još kada se tome dodaju Twitter i Facebook dolazimo do nevjerovatne cifre od 467 miliona pratitelja i jasno je Cristiano sada “kompanija”, koja samo od zarade s društvenih mreža može raskošno živjeti do kraja života.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *