Korak ispred!

Riješite se celulita

U izboru voća i povrća skoro da i ne možete da pogriješite, ali sljedeće tri vrste treba da jedete što češće ako želite da se izborite s celulitom, tvrde stručnjaci.

Batat – Ovo je jedna od najstarijih vrsta povrća poznatih čovjeku, a pri tome i jedna od najhranljivijih i najzdravijih. Odličan je antioksidans i predstavlja broj jedan u poboljšanju cirkulacije i eliminaciji toksina, a to su dvije najvažnije stvari u borbi protiv celulita.

Brokoli – Ovo zeleno povrće je odličan borac protiv celulita iz tri razloga: prvo, sadrži alfa lipoičnu kiselinu koja pomaže protiv stvrdnjavanja kolagena. Drugo, predstavlja koncentrirani izvor vitamina C i odličan je izvor dijetalnih vlakana. Na kraju, brokoli su jedan od najboljih nemliječnih izvora kalcija, odličnog borca protiv celulita.

Prokelj – Male kuglice prokelja slobodno smatrajte “tabletama” protiv celulita. Osim vitamina C, prokelj sadrži i supstancu koja se zove indol-3-karbinol (I3C) i koja se u organizmu pretvara u di-indolil metan (DIM). DIM pomaže jetrenim enzimima da blokiraju proizvodnju 16-OH estrogena, štetnih materija koje su, također, odgovorne za gubitak kvaliteta kolagena.

IZVOR: Boom Portal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *