Korak ispred!

PRESNIMILI SU MI PJESMU: Sejo Kalač otvoreno o Jali i Bubi

Prije više od deset godina Sejo Kalač objavio je pjesmu „Da li si me voljela ili nisi“, koja danas broji više od 21 milion pregleda. Prije desetak dana dvojac i najpoznatiji reperski duo u regionu Jala Brat i Buba Corelli objavili su ili snimili istu pjesmu, ali na njima prepoznatljiv način. Za veoma kratko vrijeme pjesma ima više od milion pregleda.

-Da, do mene je odmah došla ta informacija. Veoma pozitivno je to što su na svoj način obradili jedan od mojih najvećih hitova. To je pjesma koja je meni donijela enormnu popularnost, upravo na takvim kvalitetnim pjesmama se i gradi karijera. Ja sada imam dosta upita od mladih ljudi, onih koji se nisu ni rodili kada je pjesma nastala, a koji žele da me upoznaju, da sa mnom razgovaraju, a mnoge diskoteke u regionu žele da dođem da gostujem. Jala i Buba su to obradili na svoj način, nemam ništa protiv toga, jer su na neki način i meni dali na značaju.

-Htjeli mi to ili ne vremena se mijenjaju, tu su neke nove generacije, ta djeca koja vole i prate tu vrstu muzike i žive za nju. Danas je jednom narodnjaku veoma teško doći do velikog hita, a ja imam osjećaj da one pjesme koje su pravile i stvarale tih nekih devedesetih i početkom 2000-tih godina danas su opet veoma popularne i popunjavaju prostor u ovo današnje vrijeme kada se veoma teško dolazi do hit pjesme. I sam evo, muku mučim da dođem do dobre pjesme. Nude meni autori iz Srbije i BiH dosta toga, ali ja ne mogu da snimim pjesmu u kojoj se ne pronalazim. Pa, bolje čekati i dočekati, već sve i svašta snimati po cijenu – rekao nam je Kalač.

(Express.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *