Korak ispred!

Preminuo Maradona

Diego Armando Maradona, legendarni argentinski fudbaler, preminuo je u 60. godini.

Kako javljaju ESPN, Eurosport, Daily Mail i brojni argentinski mediji, Maradona je preminuo u svom domu od posljedica srčanog udara.

Maradona je sa fudbalskom reprezentacijom Argentine osvojio Svjetsko prvenstvo 1986. godine.

Smatra se jednim od najvećih sportista 20. vijeka, a u bogatoj karijeri nastupao je za Argentinos Juniors, Bocu Juniors, Barcelonu, Napoli, Sevillu i Newell's Old Boys. Za reprezentaciju Argentine, sa kojom je bio svjetski prvak, odigrao je 91 meč i postigao 34 gola.

Argenitnac se oporavljao od operacije na mozgu koju je nedavno imao, ali su ljekari po okončanju zahvata govorili da je on prošao dobro i da se očekuje pun oporavak fudbalske legende. Spominjao se i Maradonin odlazak u neku od klinika za liječenje bolesti zavisnosti.

Maradona je 2000. godine umalo izgubio život poslije srčanog udara izazvanog kokainom, a potom je proveo godine rehabilitacije tokom kojih je često boravio na Kubi. Pet godina poslije toga ugrađen mu je bajpas želuca kako bi izgubio na težini, a 2007. godine bio je u bolnici zbog hepatitisa povezanog sa alkoholizmom.

Tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine kamere su zabilježile kako je izgubio svijest u svečanoj loži tokom meča Argentine i Nigerije

IZVOR: Boom Portal

.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *